ARTVİN (AA) - Batum'da dördüncü geleneksel iftar programı gerçekleştirdi.

 Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum'da bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit, Türkiye ile Gürcistan ülkeleri arasındaki mevcut olan dostluk ve kardeşlik ilişkilerini sürdürmek istediklerini söyledi.

Her iki ülke arasındaki ilişiklerinin ekonomiden, turizme kadar her alanda kendisini gösterdiğini belirten Cirit, "Türkiye olarak Gürcistan ile olan ilişkilerimize önem veriyoruz" dedi.

Cirit, Sarp Sınır Kapısı’nın kara yolculuğu anlamında Türkiye’nin en önemli sınır kapılarından biri olduğunu vurgulayarak, "Yıl içerisinde yaklaşık 6 milyon 500 bin kişi kapıdan giriş-çıkış yapıyor. Birbuçuk milyona yaklaşan bir araç trafiği yaşanıyor. Bu istatistiki bilgiler çok ciddi rakamlardır" diye konuştu.

Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Archil Kahabazde ise Türk halkının Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Muratlı Sınır Kapısı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Khabazde, "Muratlı Sınır Kapısı’nın açılması ile ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor. Artvin’de verdiğim sözü yerine getireceğim. Bizim taraftaki yol en kısa zamanda yapılarak asfaltlanacak" dedi.

Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan da konuşmasında, iftar yemeğinin amacının komşu ülkenin iki komşu ilini bu tür anlamlı vesileler ile bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Yeğeme, vali yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek, TİKA Koordinatörü Mustafa Korkmaz, Din İşleri Müşaviri Nebi Gümüş, Batum Meclis Başkanı Avtandil Berizde, Sağlık Bakanı Nugzar Surmanizde, Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Giorgi Tamamishvili, Finans ve Ekonomi Bakanı Davit Baladze, Batum Belediye Başkanı Giorgi Ermakovi, Azerbaycan Başkonsolosu Huseyin Nacepov, Gürcistan Müftüsü Beglar Kamaşidze, Uluslararası Yabancı Yatırımcılar Derneği Genel Sekreteri Osman Çalışkan ve çok sayıda davetli katılıdı.