Vanlı Halterci Abdulhalim Sular, Trabzon’da yapılan Yıldızlar ve 15 Yaşaltı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’nda üçüncü oldu.
Türkiye Halter Federasyonu’nun 2015 faaliyet programında yer alan ve Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu’nda 3 gün devam eden Yıldızlar ve 15 Yaşaltı Türkiye Halter Şampiyonası’na 37 ilden 314 erkek ve 118 bayan olmak üzere toplamda 432 sporcu katıldı. Üç gün devam eden Yıldızlar ve 15 Yaşaltı Türkiye Halter Şampiyonası’na katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Takımı sporcularından Abdulhalim Sular, ilk yarışmasında 69 kiloda yıldızlar kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.
Yapılan ödül töreninin ardından konuşan Milli Halter Antrenörü Cihan Ertunç, katıldığı ilk müsabakasında 69 kiloda Türkiye üçüncüsü olan Abdulhalim Sular’ı başarısından dolayı tebrik ederek, “Bizler Vanlı halterciler olarak katıldığımız birçok yurtiçi ve yurtdışı müsabakalarda sayısız kupa ve madalyalar kazandık. Bu azimli ve kararlı çalışmalarımızdan dolayı şu an Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek milli takım kadrosunda üç aday sporcumuz bulunmakta. Bu sporcularımız inşallah daha iyi bir performans sergileyerek olimpiyat kadrolarında yer alacaklardır. Hedeflerimiz böyle güzel ve başarılı dereceler elde ederek ilimizden milli takım kadrolarına daha çok sporcu kazandırmaktır. Buradan bütün sporcularımızı tekrardan kutluyor, il müdürümüz Nevzat İnanç’a da bizlere göstermiş olduğu ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.