Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, işe geliş gidişlerde araba kullanmamak, kısa mesafelerde yürüyüşü tercih etmek, asansör yerine merdivenleri kullanmak ve otobüsten birkaç durak önce inip yürümek gibi günlük yaşamdaki alışkanlıkların değiştirerek şişmanlığa engel olunabileceğini söyledi.
Çağın hastalığı olan obeziteden korunmanın en önemli yolunun ailece hareketli bir yaşam tarzı benimseyip, sağlıklı beslenme ve egzersize mutlaka vakit ayırmak gerektiğini vurgulayan Öner Nergiz, “Bol su içmek, yemek porsiyonu azaltmak, yatmadan en az 2-3 saat önce yemek yemeyi bırakmak, özellikle trafik sorunu yaşadığımız ilimizde işe geliş gidişlerde araba kullanmamak, kısa mesafelerde yürüyüşü tercih etmek, asansör yerine merdivenleri kullanmak ve otobüste birkaç durak önce inmek gibi günlük yaşamımızdaki alışkanlıklarımızı değiştirerek şişmanlığa engel olabiliriz” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılının sağlıklı yaşam ve hareket yılı ilan edildiğini ve çok sayıda faaliyetin yapıldığını anımsatan Nergiz, “Bu kapsamda daha hareketli ve sağlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla düzenlemiş olduğumuz sağlıklı yaşam yürüyüşlerimiz her hafta sonu yürüyüş etkinlikleriyle devam etmiştir. 2014 sağlıklı beslenme ve hareket yılı sağlıklı yaşam yürüyüşleri kapsamında tüm aktivitelerde gösterilen özverili çalışmalarından dolayı başta obezite birimimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından başarı belgesi takdim edilmiştir. Halk Sağlığı Müdürü olarak sağlıklı yaşam yürüyüşlerimize destek veren tüm katılımcılara teşekkür ediyor sağlıklı ve hareketli günler diliyorum” şeklinde konuştu.