Gaziantep’te yıllardır satranç eğitiminin değişmez adresi olan Şehitkamil Belediyesi, rutin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra kapılarını il genelindeki ana sınıfı ve ilk okullarda eğitim gören minik öğrencilere açıyor. 6-8 yaş aralığındaki minik satranç severlerin yoğun ilgi gösterdiği Satranç Eğitim Merkezinde 3 boyutlu satranç oyunları minik ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.
GAZİANTEP’TE SATRANCI SEVDİREN ADRES ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ
7’den 70’e tüm satranç severlerin buluştuğu adres Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezi, 2014 -2015 Eğitim - Öğretim yılının kapanmasına kısa bir süre kala minik öğrencilerin ziyaretçi akınına uğruyor. Okul idarecileri, öğretmenleri ve velileriyle birlikte Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezini ziyaret eden minik satranççılar eğitim merkezinin faaliyetleriyle ilgili bilgi aldıktan sonra satranç branşına özgü eğitsel oyunlarla keyifli zamanlar geçiyorlar. Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezi Eğitmeni Veysel Çankaya, eğitim faaliyetleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Tüm dünyada kabul gördüğü üzere satranç artık doğrudan bir eğitim aracı, özelikle görsel zekanın gelişmesine büyük katkı sağlayan satranç, erken yaşlarda öğrenilmeye ve kurallarına uygun bir şekilde oynanmaya başlandığında yine fen bilimleri derslerinin daha iyi ve çabuk anlaşılmasına büyük katkı sağlıyor. Özelikle çocuk gelişimi ile ilgili anlatmakla bitirmeyeceğimiz birçok faydası olan satranç branşının Gaziantep’te vazgeçilmez adresi olmaktan ve her dönem yüzlerce minik öğrenciyi ağırlamaktan oldukça mutluyuz. Şehitkamil Belediyesi, satranç branşına düzenlediği birçok turnuva, açtığı spor okulları ve benzeri sosyal projelerle destek vermeye devam ediyor. Ümit ediyorum ki Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun büyük destekleriyle bu güne kadar uzun mesafeler kat ettiğimiz, satranç eğitiminde yeni dönemlerde de daha fazla sayıda öğrenci oyuncu portföyüne ulaşırız” dedi.
ÖĞRENCİLERİMİZ VE VELİLERİMİZ TESİSTEN MUTLU AYRILDILAR
Şehitkamil Belediyesi Satranç Eğitim Merkezini ziyaret eden Azize- Abdulkadir Hamamcıoğlu Orta Okulu, ana sınıfı öğretmeni Pınar Yıldız, öğrencileri ve öğrenci velileriyle birlikte katıldıkları ziyarette tüm öğrencilerinin ve velilerinin satranç eğitim merkezinden çok mutlu bir şekilde ayrıldıklarını belirtti. Yıldız, “Şehitkamil Belediyemiz, büyük bir misafirperverlikle, tüm imkanlarıyla bizleri Satranç Eğitim Merkezinde misafir ettiler. Öğrencilerimiz eğitim ziyareti esnasında satranç branşının genel kurallarını öğrendiler, çeşitli eğitsel oynadılar, 3 boyutlu satranç eğitim alanında keyifli anlar geçirdiler ve eğitim faaliyetlerinin sonunda birçok öğrencimiz eğitimin sürekli hale dönüştürülmesiyle ilgili merkeze müracaat etti. Ben tüm öğrencilerimiz ve öğrenci velilerimiz adına bu güzel faaliyet ve Gaziantep’te satranç branşı başta olmak üzere tüm sosyal ve sportif faaliyetlere vermiş oldukları büyük desteklerden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve kıymetli ekibine teşekkürlerimi sunmak istiyorum” diye konuştu.