Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Hiçyılmaz, mesajında milletlerin gelişmişlik düzeyinin eğitime verdikleri önemle ölçüldüğünü vurgulayarak, eğitimde en önemli unsurun hiç şüphesiz öğretmenler olduğunu belirtti.
Öğretmenlerin sadece öğrencileri değil, içinde bulundukları toplumun tüm bireylerini aydınlattığının altını çizen Hiçyılmaz, "Öğretmenlerimiz, yol gösteren bir lider, yaşam boyunca örnek alına bir rehberdir. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı hayata hazırlayan, onlara aile, vatan, millet, bayrak, insanlık sevgisi aşılayan, yegâne varlıklarımızdır" ifadesinde bulundu.
Hiçyılmaz, öğretmenlerin tarih boyunca sevginin ve fedakârlığın simgesi olduklarının altını çizerek, "İnsanlık ideallerinin ve çağdaş uygarlığın yaratıcısı olan öğretmenlerimiz, ilmin ışığı ile ufukları aydınlatmış, insanlığı bugünkü uygarlık düzeyine taşıyan kişiler olmuşlardır" ifadelerini kullandı.
Hiçyılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Yaşadığımız yüzyıl, bilgi üretim ve kullanımda zaman kavramının zorlandığı bir yüzyıldır. Milletlerin ve ülkelerin ayakta kalmaları ancak, bilgiye sahip olmak ve bilgi üretebilmekle mümkündür. Bilgi sahibi olmak, öğretmenlik mesleğine yeni boyutlar ve sorumluluklar yüklemektedir. Öğretmenlerimiz omuzlarına yüklenen bu sorumluluğun bilinci ile görevlerini yerine getirmektedirler. Öğretmenlerimizin toplumumuzu daha ileri noktalara taşıyacak yeni nesilleri bilgi çağı ışığında yetiştireceğine olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de rahmet ve şükranla anıyorum."