Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, eski Atatürk Stadyumu’nda yapımına başlanan Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi inşaat çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi’nin Türkiye’de ilk kez Gümüşhane’de uygulanacak olan bir proje ile inşa edileceğini kaydeden Başkan Çimen, “Burada altı otopark, üstü gençlik merkezi ve spor donatıları olan tesis inşa edilecek. Daha önce hazırlanan projede otopark yoktu. Bunu girişimlerimiz sonucu revize ettirdik ve yeniden proje hazırlandı. Toplamda 7 bin metrekarelik alanın içerisinde 2 bin metrekarelik alana Gençlik Merkezi yapılacak. Diğer geri kalan 5 bin metrekarelik alanda ise tamamen sosyal alanlar olacak. Belediyemiz tarafından yapılacak olan projeye Atatürk Parkı’nı da dahil ediyoruz. Buranın inşaatı tamamlandığında kentin sosyal alan ihtiyacı bir nebze olsun karşılanacak” dedi.
Başkan Çimen, çalışmalar sırasında kaldırımda çökme meydana geldiğini belirterek “Daha önce burada yapılan kaldırım yenileme çalışmalarında temel açılmadan toprak üzerine beton dökülmüş. Acemice yapılan bu ve buna benzer çalışmaların sonucunu bugün bir kez daha görmüş olduk. İleride doğabilecek ihtimalleri düşünmeden bilinçsizce bu tür çalışmaları yapanlar, bugün kalkıp burada yapılacak olan projeye karşı çıkabiliyor. Gümüşhane halkının hiç şüphesi olmasın. Bu proje başladığı gibi bitirilecek ve halkımızın hizmetine sunulacak. Proje şehrimize zarar vermeyeceği gibi bir ihtiyacı da ortadan kaldıracaktır” diye konuştu.