Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İbrahim Çakmak, Doç. Dr. Kerem Ural ve Prof. Dr. Kayhan Delibaş akademik başarılarıyla Aydın’ı gururlandırdı.
Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Çakmak, SCI-E kapsamında taranan derginin editörü oldu. ADÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Çakmak, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Türkiye Entomoloji Dergisi’nin (Turkish Journal of Entomology) yeni editörü olarak çalışmalarına başladı. Türkiye Entomoloji Derneği tarafından 1977 yılından beri yayınlanan dergi, 2009 yılından beri de Science Citation Index - Expanded (SCI-E) kapsamında taranıyor. Entomoloji ve tarımsal zooloji bilim dallarıyla ilişkili konularda, Türkçe veya İngilizce makalelerin yayınlandığı dergiye, http://www.entomoloji.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.
VETERİNER FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİNİN KİTABI YAYIMLANDI
Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kerem Ural’ın 15 yıl süren yurt içi ve yurt dışı çalışmaları sonunda basıma hazırladığı “Köpeklerde Paraziter Dermatozlar; Veteriner İç Hastalıklarında Olgulardan Edindiğimiz Dersler” başlıklı kitabı yayımlandı. Köpeklerde parazitlerden kaynaklanan dermatitislerin teşhisi ve tanısında farkındalık sağlamak için yazılan kitap, gerek Veteriner Hekimlik gerekse Halk Sağlığı açısından korunmada alınabilecek önlemlere ilişkin tedbirleri ele alıyor.
Öte yandan; ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji ABD Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kayhan Delibaş’ın "Türkiye’de Siyasal İslam’ın Yükselişi: Kentsel Yoksulluk, Siyasal Aktivizm ve İslamcı Fundamentalism" adlı kitabı İngiltere’de I.B.Tauris & Co. Ltd., yayınevi tarafından basıldı. Sosyolojik saha araştırmasına dayalı kitap, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’ da Palgrave Macimillan yayınevi tarafından da dağıtıma girdi. Kitap, özellikle siyasal İslamcı hareketlere bakış ve bu hareketlerin yükselişinin sosyolojik sebeplerini Türkiye’de yapılan saha çalışmalarını temel alarak yenilikçi yaklaşımlar getirmesi bakımından dikkat çekiyor.