Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın ismi Samsun’un Atakum ilçesinde Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’ne verildi. Baba Mehmet Aslan, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya teşekkür ederek, “Meleğimin sesini Allah bütün kulaklara duyurdu” dedi.
Tarsus ilçesinde geçtiğimiz günlerde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ismi Samsun’da da yaşayacak. Samsun’un Atakum Belediyesi, Kadın Koordinasyon Merkezi’ne Özgecan’ın ismini verdi. Özgecan’ın isminin Samsun’da yaşayacak olmasını İHA’ya değerlendiren baba Mehmet Aslan, minnettarlığını dile getirerek, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya teşekkür etti. Aslan, “Sayın Başkana çok teşekkür ediyorum. Sayın Başkanın şahsında Türkiye’de birçok belediye parklara, bahçelere, kültür merkezlerine güzel meleğimin, güzel Özge’min ismini verdiler. Onlara da bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Hepsine minnettarım. Yüce gönüllü, güzel insanlarımıza hasleten bilhassa teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“KİŞİLER KENDİLERİNİ CİDDİ ANLAMDA SORGULAMALI”
Özgecan’ın öldürülmesine yönelik tepkilerin güzel olduğunu da vurgulayan baba Aslan, kişilerin artık bireysel olarak önce kendilerini çok ciddi anlamda sorgulamaları gerektiğinin altını çizerek, “Çünkü bu elim olayın bu şekilde tecelli etmiş olmasının Allah’ın bir hikmeti olduğunu düşünüyorum. Bu yüzyılda artık kadınların, kızların hak ettiği değeri görmeleri gerekiyor, haklarının verilmesi gerekiyor artık. Belki bu kadar olayların artmasının sebebi de böyle bir dikkat çekme, bu duyguların zirveye çıkması anlamında özel bir işaret olarak görülebilir. O anlamda herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“MELEĞİMİN ÇIĞLIĞINI, SESİNİ ALLAH BÜTÜN KULAKLARA DUYURDU”
“Bu gerçekten Allah’ın bir hikmeti” diyerek, bütün bunların parayla yapılabilecek şeyler olmadığını belirten Aslan, şöyle devam etti:
“Özge’min kalbi o kadar güzeldi ki, her şeyi çabucacık öğrenmek istiyordu. Bir an önce okulunu bitirip insanlara büyük bir hizmet etme aşkı vardı. Bu çok üst düzey bir bilinç anlamında değil, fakat içindeki o niyet saf ve temiz olduğu için, çok büyük olduğu için yavrumun, meleğimin sesinin bütün insanların kalbine, bütün gönüllere, dileğinin, isteğinin akmasına sebep oldu. Onun çığlığını, onun sesini Allah bütün kulaklara duyurdu.”
Hayallerin çok uzak gibi göründüğünü ancak sınır tanımadığını ifade eden Aslan, hayallerin ve umutların yaşaması için mutlaka sevgi olması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Hayali olan insanları kimse durduramaz. Atatürk’ün de çok güzel bir veciz sözü var, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacak ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olacaktır’ diyor. Bizler eninde sonunda öleceğiz, toprak olacağız, fakat hayallerimizin ve umutlarımızın yaşaması için illa da sevginin olması gerekiyor. Sevgi olmadan hiçbir hayal evrenlerle buluşamıyor. Evrensel değerlerle birlik içinde hareket etmesi gerekiyor. Çünkü sadece maddi anlamda çalışıp bir şeyler elde etmek bu dünyayla ilgili bir şey ama gerçek anlamda insanlığa hizmet etmek istiyorsak, Hazreti Muhammed Efendimizin çok güzel bir hadisi şerifleri var, ‘Birbirinizi sevmediğiniz müddetçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmediğiniz zaman da iman etmiş sayılmazsınız’ diyor. Bu anlamda ben her şeyin başı sevgi diyorum, hoşgörü diyorum. Tabi bütün bu değerlere sahip olabilmek için de her şeyin başında okumak gerekiyor.”