İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Nedim Evli, dağ köylerinde yaşayan vatandaşların yapılaşma noktasında yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için meclise önerge verdi.
Orman İşletme Müdürlüğü’nün yapılan kadastro çalışmaları sırasında genellikle dağlık bölgede kalan köylülerin köy sınırların yetersiz kaldığı, yeni yapılaşmalar da vatandaşların Orman İşletme Müdürlüğü’nün idari işlemleri ile mağdur edildiği dile getirildi.
İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Nedim Evli, dağlık bölgelerde yaşayan vatandaşların yapılaşma noktasında sıkıntı yaşadığını ve yaşanan sorunun giderilmesi için meclise önerge sundu.
Önerge sonrasında Araştırma ve Geliştirme Komisyonu rapor hazırladı. Raporda, “Orman hazinesi olarak tescil edilen arazilerin kişi veya kişilerce amacı dışında kullanılması kanunen yasaktır. Ancak dağlık bölgesinde bulunan köylülerin tarımda kullanan yerler ve köy yerleşim alanların bitişik sınırlarında orman vasfını yetişmiş yerler için orman kanunun 6831 sayılı kanunun 2 maddesi ve 6292 sayılı kanun 1 maddesi gereğince orman bölge müdürlüklerinde oluşacak orman kadastro komisyonlarına, hak sahiplerin talebi durumunda ilgili kanunun 2/B yasanın usul ve esasları doğrultusunda tarım alanı ve imar kanunun 27 maddesi kapsamında iş ve işlemlerin yapılması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.