Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı işbirliği ile şehit Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik anısına Çiftlikköy Mahallesi’nde yaptırılan heykel, törenle açıldı.
Siirt’in Eruh İlçesi Hasantepe bölgesinde 10 Kasım 2012 tarihinde yaşanan helikopter kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik’in adı, açılışı yapılan heykelle artık doğup büyüdüğü Çiftlikköy yaşayacak. Eren Kızılgedik Heykeli’nin açılış törenine, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, protokol üyeleri, askeri erkan, şehit Eren Kızılgedik’in ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Mersinli heykeltıraş İbrahim Koç tarafından yapılan heykelin bulunduğu Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü önünde bulunan kavşağa aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile şehit Eren Kızılgedik’in isminin verildiği açıklandı.
Şehit Eren Kızılgedik’in annesi ile birlikte tasvir edildiği heykelin, şehidin aziz hatırası adına yaptırıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tufan, “Tüm Türkiye’den olduğu gibi Mersin’den de terör olaylarına birçok şehit verdik. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığımızın işbirliği ile şehidimizin aziz hatırası adına yapılan bu anıt, Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet sembolü olarak bu özel mekanda yer almıştır. Eren kardeşimiz ve tüm şehitlerimiz Türk milletinin gönlünde yaşıyor. Anıtın yapılmasına vesile olan komutanlarımıza, heykeltıraş İbrahim Koç ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Eren kardeşimize ve vatan savunmasında hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, şehidimizin ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Vali Çakacak, şehit Kızılgedik’in ailesi ve protokol üyeleri ile birlikte heykelin açılışını gerçekleştirdi. Çakacak, Kızılgedik’in annesi Fatma Kızılgedik ile babası Ergün Kızılgedik’e çiçek ve plaket vererek, bir süre sohbet etti.