Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Zeki Eker, önümüzdeki aylarda yapılacak sendika başkanlık seçiminin demokratik ortamda gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Eker, yaptığı açıklamara, genel kurulda, herkesin başkan adayı olmasının doğal olduğunu, her üyenin bu hakka sahip olduğunu hatırlatarak, “Sendikamızın genel kuruluna az bir zaman kaldı, bu süre içerisinde belediyemizin bürokratlarından Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün seçime müdahil olmadığı tarafıma iletildi. Sayın başkanımıza da zaten bu yakışır. Ancak bazı şahsiyetler başkanımızın adını kullanarak, ‘yakınıyım’ diyerek itfaiye ve yol müdürlüğünde işçiler üzerinde baskı uyguluyor. ‘Sizi Saimbeyli, Tufanbeyli’ye göndeririz” şeklinde aleni tehdit ediyorlar. Bu yakışıksız durumdur. Kimsenin işçi üzerinde baskı kurmaya, tehdit etmeye hakkı yoktur. İnanıyorum ki bu durum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye de iletilmiştir. Sayın Başkanımızın bu konuya ilişkin gerekli çalışmayı yapacağına inancımız tamdır” dedi.

Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Zeki Eker, sendika başkanlığı süresince işçi haklarının korunması, kazanılmış hakların daha da iyi seviyeye getirilmesi ve iş barışının sağlanması hususunda çalışmalar yaptığını ve bu çalışmaların halen devam ettiğini ifade ederek, “Önümüzdeki aylarda yapacağımız genel kurulda işçi arkadaşlarımın teşviki, delege kardeşlerimin teveccühü ile Başkanlığa tekrar adayım. Başta da ifade ettiğim gibi genel kuruluda her üyemiz başkanlığa talip olabilir, bu o kişinin en demokratik hakkıdır. Ancak, hiç kimsenin işçi üzerinde baskı unsuru oluşturacak bir hareket içine girmesi antidemokratik bir davranıştır ki bu da hiç hoş değildir. Kim aday olursa olsun, genel kurulumuzun şölen havasında geçmesi için bizler üzerimize düşeni yapacağız. Tüm adaylara da ayrıca başarılar dilerim” diye konuştu.