ÇORUM (AA) - Çorum'da, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 5 yaşındaki Hale Bayar, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Yeniyol Mahallesi Gazi Caddesi'nde 18 Temmuz Cumartesi günü yolun karşısına geçmek isterken, B.E'nin kullandığı 19 AG 227 plakalı otomobilin çarpması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan küçük Hale, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bayar'ın cenazesi, ailesi tarafından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Yaydiğin köyüne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Bayar'ın cenazesi, toprağa verildi.

Cenaze töreninde güçlükle ayakta duran anne Filiz Bayar ile baba Ziya Bayar'ı, yakınları teskin etmeye çalıştı.

- Dedesi, olay anını anlattı

Hale Bayar'ın dedesi Erdoğan Bayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın gözlerinin önünde yaşandığını anlattı.

Sürücünün alkollü olduğunu ve hızlı seyrettiğini iddia eden Bayar, "Ben karşıya geçmiştim. Torunumun yanında üç çocuk akrabamız daha vardı. Yolun karşısına geçeceklerdi. 'Araba geliyor' diye bağırmama kalmadan süratle o üç çocuk arasında torunum Hale, arabanın altına alınarak sürüklendi. Yaklaşık 35 metre torunumu sürükleyen otomobil güçlükle durabildi. Sürücü alkollüydü. Olay yerinde de kendisine söyledim, 'bu şekilde araç niye kullanıyorsun?' dedim. Ciğerimiz yanıyor. Yavrumuzu kaybettik. Adeta bir kartalın kuşu götürdüğü gibi torunumu aldı götürdü" diye konuştu.

Kıbrıs'ta yaşadıklarını ve bayram tatili için Çorum'a geldiklerini ifade eden Bayar, kazanın, oğlu Ziya ile gelini Filiz Bayar'ın bir kafede oturduktan sonra çocuklarla birlikte çıkmaya çalıştıkları sırada yaşandığını söyledi.

Bayar, "Herkesin çocuğu var. Vicdanı olanlara sesleniyorum. Bu hakim, savcılar gerekeni yapmalılar. Ellerini vicdanlarına koyup bu şekilde gereken cezayı vermemeliler. Ancak o zaman bizim vicdanımız rahatlar. Bağrımızın daha fazla yanmaması için caydırıcı ceza verilmesini talep ediyorum. Bu, dayanabilecek bir acı değil" ifadelerini kullandı.

Evin ikinci çocuğu Küçük Hale'nin annesinin ise 6 aylık hamile olduğu, baba Ziya Bayar'ın da KKTC'de esnaflık yaptığı öğrenildi.

- Zanlı, 210 promil alkollü çıktı

Şüpheli B.E'nin muayenesinde, 210 promil alkollü çıktığı öğrenildi.

Çorum Valiliğinde şoför olarak çalıştıktan sonra yaklaşık iki yıl önce emekli olan sürücü B.E, olay günü gözaltına alınmış, "taksirle yaralama" suçundan sevk edildiği mahkemece adli kontrol kaydıyla serbest bırakılmıştı.