Mahmut TOSUN/BERLİN, () - ALMANYA'nın başkenti Berlin'in köklü futbol takımlarından BAK 07 Berlin, hafta sonunda oynayacağı maçın bütün gelirlerini Berlin'e gelen mültecilere bağışlama kararı aldı.

Almanya'nın, kapılarını sığınmacılara açma kararı almasıyla birlikte ülkeye yoğun bir mülteci akını oldu. Buna paralel olarak birçok kurum ve göçmenlerin idaresindeki sivil toplum örgütü de vakit kaybetmeden mültecilere yardım kampanyası başlattı. Bu sivil toplum kuruluşlarından birisi de Berlin'in köklü futbol kulüplerinden BAK 07 Berlin oldu. Başkanlığını Mehmet Ali Han'ın yaptığı BAK 07, Pazar günü evinde RB Leipzig II'ye karşı yapacağı maçta, bilet ve ürün satışından elde edilecek gelirleri mültecilere bağışlayacak. Kulüp yönetimi, bu kararı yaptıkları bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Bu yardımın bir insanlık görevi olduğunu söyleyen kulüp başkanı Mehmet Ali Han, yardıma muhtaç mültecilere ve çocuklarına yardımcı olmak istediklerini belirtti. Bir sivil toplum kuruluşu ve spor kulübü olarak, üstlerine düşen görevi yapmak istediklerini açıklayan Han, "Yapacağımız yardım, öncelikle Leipzig II maçında maç bileti ve ürün satışlarından elde edilecek gelirleri kapsıyor. Bunun yanı sıra yine BAK 07 olarak farklı yardım çalışmaları içerisindeyiz. Mülteci çocukların eğitim ve mesleki eğitimi ihtiyaçları, kültürel ihtiyaçları ve Almanca dili öğrenimi gibi konularda yardımlarımızı sunacağız" dedi. Berlinlilerden çok büyük destek gördüklerini belirten Mehmet Ali Han, yardım etmek isterken bazı bürokratik engellere de takıldıklarını ve bu engellerin bir an önce kaldırılmasını umduklarını kaydetti.

SOL Parti milletvekili Hakan Taş da BAK'nın yardım kampanyasına destek olmak amacıyla basın toplantısına katıldı. Taş, burada yaptığı açıklamada şöyle

konuştu:

"Bilindiği gibi bu sene Almanya'ya sene sonuna kadar 800 bin ek sığınmacı gelecek. Bu sığınmacılar eyaletlere dağılacaklar ve Berlin yaklaşık 40 bin sığınmacı alacak. Sadece devlete değil, burada sosyal hizmet veren sosyal kuruluşlara, spor tesislerine, derneklere de önemli görevler düşüyor. Önemli olan bu şenliğin burada yaşayacak mülteciler için bir "Hoş geldin" kampanyasına dönüşecek olmasıdır. Özellikle savaş bölgelerinden gelmiş olan çocukların bir an bile olsa burada sevindirilecek olması güzel. BAK'yı böyle bir etkinliği düzenlediğinden dolayı kutluyorum.

Maç günü stadyumda mültecilere ve seyircilere üzerinde, "Biz Berlin’iz, Çeşitlilik Bizim Gücümüz", "Mülteciler Hoş Geldiniz", "Hiçbir İnsan İllegal Değildir" yazan tişörtler dağıtılacak. Yine mülteci çocuklara oyuncaklar ve çeşitle hediyeler verilecek.