Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Öğrenci Faaliyetleri Komisyonu, Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Kulüpleri’nin iş birliğiyle ‘Kutlu Doğum Haftası” kapsamında ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku’ başlıklı konferans gerçekleştirildi.
Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim’in yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci de ilgi ile takip etti. Salondaki yabancı uyruklu öğrencilerin çokluğu özellikle dikkat çekti.
Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammed Bayhan tarafından icra edilen Ney Taksimi ile başlayan program, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Fırat’ın Kur’an Tilaveti ve Mustafa Germirli İmam Hatip Lisesi’nin Tanzanyalı öğrencilerinin sahnede ilahiler söylemesi ile devam etti.
Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Güven açılış konuşmasında programın değerlendirmesini yaptı. Güven; “Kutlu doğum haftası peygamber efendimizi anmak, anlamak, onu hayatımızda rehber edinmek ve onun yolundan gitmek temennisi ile yapılıyor. Herkese bu etkinliğin hayırlı olmasını diliyorum. Bu etkinliğe destek olan başta rektörlüğümüze, öğrenci faaliyetleri komisyonumuza ve öğrenci konseyimize teşekkür ediyorum” dedi.
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Ağırman, ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku’ başlığıyla konferans verdi. Prof. Dr. Mustafa Ağırman; “Yeryüzünün halifeleri ve varlıkların en saygını olan insanlar; dilleri, dinleri, renkleri ve cinsiyetleri farklı olsa da hepsi bir anne ve babanın, Adem ile Havva’nın çocuklarıdır, dolayısıyla kardeştirler. Asıl olan kardeşlerin barış, güven ve huzur içinde birlikte yaşamalarıdır. Ancak şeytanlar, şeytanlaşan insanlar, şehevi arzular, haset duyguları ve mal hırsı insanlar arasında düşmanlığa sebep olabilmektedir. Bu düşmanlığın önlenmesi ve yaratılış gayesi olan kulluk görevinde rehberlik etmesi için yüce Allah, peygamberler ve kitaplar göndermiştir.” şeklinde konuşmasını sürdürdü.
Programın ardından misafirlere Sabancı Kültür Sitesi önünde ve İlahiyat Fakültesi bahçesinde ‘Kutlu Doğum Yemeği’ verildi.