Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, 2-4 Ocak’ta düzenlenen Sarıkamış Harekatı’nın 100.yılı anma etkinliklerinin ardından yazılı açıklama yaptı.
Toksoy, açıklamasında Sarıkamış Harekatı’nın, karların beyaz karanlığına kanla-canla yazılan büyük ve eşsiz bir destan olduğunu belirterek,1914 yılı Aralık ayı sonunda Sarıkamış’ta verilen canlar, kutsal vatan toprağının korunması ve kurtarılması gibi ulvi bir amaca yönelik önemli bir tarihsel olay olduğunu vurguladı.
Mithat Cemal Kuntay’ın da mısralarında “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır ”dediği gibi Mehmetler vatan uğruna şehit olarak, bu ülkenin gerçek sahiplerinin kimler olduğunu, tarih önünde bir kez daha bütün dünyaya gösterdiklerinin altını çizen Toksoy, “Biz, bu toprakları vatan bilerek, muhabbetle sarıldık. Yalnız değiliz, sizlerin bugün can evimize buyurması bizi bahtiyar etmiştir. Sarıkamış’ı böylesine sadakatle geleceğe taşımak ve Dünya’ya açmak için çalışıyoruz. Türkiye’nin Manevi Başkenti olarak görüyor ve yakışan şekilde hizmet etmeye gayret ediyoruz. Sizlerin katkıları ile her geçen gün değişiyor, her adımda büyüyoruz. Birer birer yarın için taşları yerine koyarak tarihin hassasiyeti ile Sarıkamış’ımızı hak ettiği çizgiye taşıyoruz.2015 Yılı içerisinde Sarıkamış Harekatı 100.Yılı ulusal ve uluslararası çeşitli etkinliklerle anılacaktır. Bütün bu çabamızda yalnız olmadığımızın altını çizerek, teşekkürü bir gönül borcu bildiğim kıymetli isimlere huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
Başkan Göksal Toksoy, “Bu vatanın toprağındaki özün, yüzüne nakış olduğu isim, bizi gönüllerimizle fetheden, bütün bu topraklar da canını feda eden aziz şehitlerimizi daima fark ettiren, Hak ve hakikat inancı ile yoğrulmuş sevgisinden bize ikram eden, ayrıca Sarıkamış’ımıza verdikleri büyük önemden dolayı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan şükranlarımı sunarım. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğluna müteşekkiriz. Ayrıca, memleketimize hizmetleri ve manevi desteklerini hiç esirgemeyen, bizi yalnız bırakmayıp bizimle el ele veren,TBBM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek’e İç İşleri Bakanımız Efkan Ala’ya, Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğluna ‘na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Ayşenur İslam’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik’e, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a,Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce’ye,Toki Başkanımız Ahmet Haluk Karabel’e, Kars Millet Vekilleri Ahmet Aslan,Prof. Dr.Yunus Kılıç’a Kars Valisi Günay Özdemir’e, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz’e,Türk Kızılayı ‘na Şehit ve Gazi Ailelerine Emeği geçen birimlere, katkı ve katılımda bulunanlara, tüm misafirlerimize teşekkür ederim. Vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize rahmet minnet ve şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.