TAV Havalimanları Holding, 42. Extel Surveys ‘Avrupa Yatırımcı İlişkileri Anketi’nde, yatırımcı ilişkileri alanında Türkiye’nin ‘en iyi şirketi’, aynı zamanda Avrupa ulaştırma sektöründe ise 7. en iyi şirket olarak seçildi.
TAV Havalimanları Holding, Extel Surveys tarafından bu yıl 42.’si düzenlenen ‘Avrupa Yatırımcı İlişkileri Anketinde’, yatırımcı ilişkileri alanında Türkiye’nin ‘en iyi şirketi’ seçildi. TAV Havalimanları, Avrupa ulaştırma sektöründe de 7. en iyi şirket olarak gösterildi. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener Türkiye’nin ‘en iyi CEO"su unvanını alırken Avrupa ulaştırma sektörünün de 5. en iyi üst yönetici oldu.
TAV Havalimanları üst üste dört senedir Extel anketinde yatırımcı ilişkileri alanında Türkiye’nin en iyi şirketi seçildiğini belirten TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Yatırımcı ilişkileri alanında aldığımız ödüller, yatırımcılarımıza verdiğimiz değerin en önemli göstergesi. Kurumsal yönetim ilkelerine uygun olarak ve şirketimizin değerlerine sahip çıkarak, Türkiye’ye yabancı sermaye yatırımlarını çekmek için iyi bir örnek olmaya çalışıyoruz. Küçük bireysel yatırımcıdan, büyük küresel fonlara kadar oldukça geniş bir yelpazede buluşan hissedarlarımızın yanısıra tüm menfaat sahipleri ve düzenleyici otoritelerle, güven temeli üzerine oturan sürekli, doğru ve zamanında iletişime dayalı kalıcı ilişkiler kuruyoruz. Yatırımcı ilişkileri alanında tescillenmiş başarılarımız analist ve fon yöneticilerinin performansımıza dair algılarına göre sonuçlanan bu ödüllerle sınırlı değil” dedi.
2014 yılında ilk defa verilen ve değerlendirilmesi bir bağımsız denetim şirketi tarafından yapılan Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) ödüllerinde de en iyi internet sitesi, en iyi faaliyet raporu ve en iyi finansal sonuç açıklama olarak belirlenmiş olan üç ayrı kategoride ödül aldıklarını dile getiren Şener sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), ödüllerinde de bu yıl, yönetim kurulu alanında birinci, genel sıralamada ise üçüncü olarak başarımızı tescillendirdik. Özellikle Türkiye ve Avrupa’da aldığımız ödüller, TAV Havalimanları’nın yatırımcı ilişkileri alanındaki performansının uluslararası standartlarda da ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne seriyor. Başarılarımızın ödüllerle tescillenmesi bizi çıtayı hep bir adım daha yükseğe taşıma konusunda motive ediyor”.
Extel Surveys tarafından tüm dünyadan yaklaşık 18 bin kişinin değerlendirmesiyle gerçekleştirilen ‘Avrupa Yatırımcı İlişkileri Anketinde’, ayrıca TAV Finans Başkan Yardımcısı Burcu Geriş, Türkiye’de ‘en iyi CFO’, Avrupa ulaştırma sektöründe ise 6. en iyi finans yöneticisi olarak seçildi. Yatırımcı İlişkileri Direktörü Nursel İlgen, Türkiye’nin ‘En İyi Yatırımcı İlişkileri Profesyoneli’ olurken Avrupa ulaştırma sektöründe ise 6. sırada yer aldı. Yatırımcı İlişkileri Müdürü olarak görev yapan Besim Meriç ve Ali Özgü Caneri de Türkiye’deki en iyi yatırımcı ilişkileri profesyoneli dalında sırasıyla 2. ve 3. oldular.