İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kaza yapan yüzlerce araç sürücüsü, oto bakım servislerine akın etti. Taleplere yetişmeye çalışan servisler gece mesaisi yapıyor.
İstanbul’da iki günden beri etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde yüzlerce kaza meydana geldi. Kazaya karışan araçlarını tamir ettirmek isteyen sürücüler, oto bakım servislerine akın etti. Yoğun taleplere yetişmekte güçlük çeken oto bakım servisleri ise gece geç saatlere kadar mesai yaparak, müşterilere hizmet veriyor.
"İKİ GÜNDE 30 ARAÇ SERVİSE GETİRİLDİ"
İki günden beri yoğun taleple karşılaştıklarını belirten Ramazan Karataş, “Dünden beri bize gelen 30 araç var. Biz bunlara yetişmekte zorlanıyoruz. Müşterilerimiz de mağdur olmasın diye uğraşıyoruz ama hava şartları çok kötü. Telefonlarımız bile durmuyor. Müşteriler mağdur olmasın diye gece saat 02.00’ye kadar çalışıyoruz” dedi.
İşlerin zamanında bitirilebilmesi için vardiya sistemiyle çalıştıklarını söyleyen Sedat Doğan ise, “Yoğun olarak çalışıyoruz ama şuan yetiştiremiyoruz. Ustalarımızı vardiyalı olarak çalıştırıyoruz. Kaza yapıp gelen araçlar genelde hafif araçlar oluyor. Kar nedeniyle hakimiyetlerini kaybediyorlar ve kazaya sebep oluyor” diye konuştu.
Kaza yapan araç sahipleri, araçlarını tamir ettirmek için oto tamircilerinde sıraya girdi. Kaza yapan Zeynel Bağdatlı, “Kardan etkilendik. Haramidere mevkiinden aşağı inerken aracım kaydı ve başka bir araca çarptım. Şimdi de buraya getirdim yaptırmak için. Arabamın ön tarafı komple gitti. Ustalarımız inşallah yapacak” dedi.