Mamak Belediyesi, bölge halkının haşere ve sineklerden uzak bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla ilaçlama çalışmalarını sene başından itibaren sürdürüyor.
Havaların ısınmasıyla birlikte üremeye başlayan larva ve yumurtaların canlanmasını önlemek amacıyla çevresel ilaçlama hizmetine başlayan belediye, 3 ekiple larvaların üreme alanlarını titiz bir çalışmayla tespit ederek, her gün ilçenin cadde ve sokaklarının yanı sıra haşerelerin üreme kaynağı olan yerleri ilaçlıyor. Hastalık taşıyacak etkenlerden karasinek, kene, sivrisinek, tatarcık, titrek sinek gibi insan sağlığına zararlı olabilecek haşerelerin üreyebileceği mekânlar hedef alınıyor.
Halkın daha sağlıklı ve huzurlu bir yaz dönemi geçirmesi için larva ilaçlaması çalışmasını aralıksız sürdürdüklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yıl boyunca devam eden ilaçlama çalışmalarının yazın da etkin bir şekilde devam edeceğini kaydetti. Vatandaş şikâyetlerinin de değerlendirildiğini belirten Akgül, “Vatandaşlarımızı yazın haşere ve sineklerden uzak tutmayı amaçlıyoruz. Doğal dokuya zarar veren ilaçları kesinlikle kullanmıyoruz” dedi.
Mamak’ın cadde ve sokaklarıyla birlikte yeşil alanlar, çöp toplama alanları, fosseptik çukurları, parklar, dereler ve pazar yerleri belirli bir program dâhilinde düzenli olarak ilaçlanıyor. Halk sağlığını tehdit eden uçan haşerelere yönelik ULV, yerde yaygın olarak bulunan kene ve diğer haşerelere yönelik de atomizerli alan ilaçlaması yapılıyor. İlaçlama çalışmalarında doğal dokuya zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun ilaçlar kullanılıyor.