Bodrum Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan köprü üstü simülatörü sayesinde öğrenciler başta İstanbul ve Çanakkale boğazı olmak üzere önemli deniz ve limanlarda uygulamalı olarak gemicilik eğitimi alacak.
Türkiye’de 40’a yakın okulda bulunan köprü üstü simülatörü ile gemicilik eğitimlerini uygulamalı olarak öğrenecek olan Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katıldığı açılış törenine Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, okul yetkilileri ve simülatörü kuran firmanın yetkilileri katıldı.
Açılıştı bir konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan simülatörün öğrencilere çok katkı sağlayacağını belirterek "İstanbul Boğazı’ndan normal gemi kaptanları geçemiyor ancak kılavuz kaptan alarak boğazı geçebiliyorlar ama biz bu simülatör sayesinde öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza İstanbul Boğazı’nın geçilmesinde hangi şartlar, hangi kurallar var, öğretebileceğiz" dedi.
Sistemin yaklaşık 120 bin liraya mal olduğunu belirten firma yetkilisi Savaş Saraç da,
şunları söyledi: "Bu cihazda aynı anda 5 öğrenci eğitim görebiliyor. Eğitim süresi de değişebiliyor. Çeşitli senaryolar hazırlanabiliyor. Bunu burada uygulayabiliyorlar. Sistemde radar kontrolü de yapılabiliyor. Bu sistemde öğrenciler çekingenliklerini yenmiş oluyor”