Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesine bağlı Yanıkkışla Köyü’nde ’safran’ yetiştiriciliği yapan Meryem Pınar’a, ’Başarılı Kadın Çiftçi’ ödülü verildi.

Proje kapsamında arazisinde safran ekimi yapılan ve ilk çiçekleri açmaya başlayan Meryem Pınar, Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin tarafından Vali Ömer Faruk Coşkun’un il müdürlüğünü ziyareti sırasında tam altın ile ödüllendirildi.

2017 yılı için programa alınan proje bütçesinin 30 bin lira olduğunu ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, "Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve desteği ile Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Programı çerçevesinde “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor” programı kapsamında “Osmaniye’de Kadın Eliyle Safran Yetiştiriciliği” projesi 2017 yılı içerisinde uygulanmaya başlandı. Bu program kapsamında Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerimizden toplam 14 kursiyer İŞKUR işbirliği ile 11 gün süreli “Çiçeklerinden Faydalanılan İlaç ve Baharat Bitkileri Safran Yetiştiriciliği" eğitimini alarak sertifika almaya hak kazandı. İlimizde uygulamaya başlanan çalışma kapsamında Hasanbeyli ilçemizde 2 adet, Bahçe ilçemizde 1 adet olmak üzere toplam 3 adet demonstrasyon sahada uygulama gerçekleşti. Bu uygulamalar içinde eğitimlerin ardından tespit edilen arazilere üğustos ayında safran soğanları ekimi yaptırıldı. Her aşaması teknik personelimizin denetiminde yürütülen projede ilk safran çiçekleri de hasat edilmeye başlandı" dedi.