Bitlis’in Tatvan ilçesinde Özel İdare Müdürlüğüne bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) için encümen seçimi yapıldı.
Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Özel İdare Müdürü Cevat Maltaş, İl Genel Meclis üyeleri ve köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleşti. Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen encümen seçiminde ilk olarak 2014 yılı bütçe kesim hesabı okundu. Bütçe kesim hesabına itiraz olmaması üzerine Köylere Hizmet Götürme Birliği için encümen seçimine geçildi. Köy muhtarları ve il genel meclis üyeleri ilk olarak 4 meclis üyesinin ardından ise 4 muhtar için oy kullanıldı. Tüm muhtar ve il genel meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen seçim sonucunda ise Ak Parti İl Genel Meclis üyelerinden Fermez Turkal ve HDP İl Genel Meclis üyelerinden Mehmet Salih Aydemir, muhtarlardan ise Sarıdal köyü Muhtarı Mazhar Şubaşı ve Budaklı Köyü Muhtarı Abdulbari Can Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeliğine seçildi.
Yapılan seçimin ardından Kaymakam Murat Erkan, Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenliğine seçilen il genel meclisi üyeleri ve muhtarları tebrik ederek, yeni görevlerinde başarı dileğinde bulundu.