Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Hanehalkı Tüketim Harcaması 2016 verilerine göre Güney Ege bölgesinde en çok harcama gıda ve alkolsüz içeceklere yapıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu 2016 yılı, Hanehalkı Tüketim Harcaması (Bölgesel) İstatistiklerini yayımladı. Hanehalkları bütçelerinden en fazla payı “gıda ve alkolsüz içecekler” harcamasına ayırdı.

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması Düzey-2 bazında bölge içindeki harcama gruplarının dağılımına bakıldığında TR32 bölgesinde yer alan Aydın, Denizli ve Muğla illerinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 23,3 ile “gıda ve alkolsüz içecekler” harcamasının, en düşük payı ise yüzde 1,7 ile “eğitim hizmetleri” harcamasının aldığı görüldü.

Toplam harcamalardaki payı en fazla artan grup “gıda ve alkolsüz içecekler” oldu. Güney Ege bölgesinde “gıda ve alkolsüz içecekler” harcamalarının payı bir önceki yıla göre 1,2 puanlık artışla yüzde 22,1’den yüzde 23,3’e yükseldi. Diğer taraftan “ulaştırma” harcamalarının payı bir önceki yıla göre 0,7 puanlık düşüşle yüzde 18,6’dan yüzde 17,9’a geriledi.