Elazığ’da ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu başarı ile tamamlayan 23 kursiyere sertifika verildi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) ile Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu işbirliğinde denetimli serbestlik hizmetleri kapsamında KOSGEB destekli açılan ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ yapıldı. Kursu başarı ile tamamlayan 23 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Hedeflerinin işsizliği azaltmak ve iş bulmada zorlanan dezavantajlı grupların kendi işlerini kurmalarına öncülük etmek olduğunu belirten Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, “Koruma Kurulumuz tarafından alınan karar ile odamız tarafından KOSGEB destekli olarak verilen girişimcilik kursumuzu bay ve bayanlardan oluşan 23 kardeşimiz başarı ile tamamlayarak belge almaya hak kazanmışlardır. Yeni bir iş kuracak olan girişimciler için KOSGEB , çok önemli destekler vermektedir. Kuruluş aşamasında maddi ve manevi olarak girişimcinin yanında yer almaktadır. İşte bu önemli destekten yararlanarak kendi işini kurmak isteyen genç kardeşlerimize bu fırsat sağlanmıştır. İlimizin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik konusunda odamız tarafından yıl içerisinde en az 5 dönem halinde girişimcilik kursları düzenlenmektedir. Bu önemli sorunun çözümüne katkı sağlanmaya gayret edilmektedir” dedi.

Hedeflerinin eski hükümlü ve mahkumların bu tür programlarla topluma kazandırılması olduğunu ifade eden Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, “Bu kurs ile birlikte KOSGEB’den 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar kredi kullanma imkanı verilecek. Devlet olarak bizlerin asli görevi her vatandaşımıza sahip çıkarak toplum içerisinde saygın bireyler olarak yaşamalarıdır. İnşallah bu kurs ile birlikte çok sayıda kursiyerimiz kendi işinin sahibi olacaklardır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika törenine Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğlu, Koruma Kurulu Üyeleri, kursiyerler ve kurum temsilcileri katıldı.