Adıyaman’da YGS’ye girmek için hazırlanan ancak kimliklerini kaybeden 52 öğrenciye hızlı bir şekilde kimlik çıkartılarak, sınava girmeleri sağlandı.
YGS’ye girecek öğrencilerden bazıları cüzdanlarını, kimliklerini kaybederken bazıları ise ehliyet ile sınava girmek istedi. Ancak kimliği olmayan veya ehliyetli olan öğrencilerden görevliler kimlik istedi. Sınava girmek için yeni kimlik çıkartmaları gereken öğrenciler için yetkililer seferber oldu.
Kimlik mağduriyeti yaşayan öğrencilerin bazıları kendi imkanları ile bazıları ise polis ekipleri tarafından İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne getirildi. İl Milli Eğitim Müdürlü yetkilileri öğrenciler için bir fotoğrafçıyı açtırdı.
Fotoğraf çektiren öğrenciler İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde sınav giriş belgelerini göstererek yeni kimliklerini çıkarttı. Milli Eğitim Müdürlüğü ise öğrencileri araçlarla tekrar okullarına bıraktı.
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Şen, sabah saat 07.00 ile 10.15 saatleri arasında kurumu açtıklarını ve toplam 52 öğrenciye yeni kimlik verdiklerini kaydetti.
Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban ise sınavın sorunsuz bir şekilde geçmesi için tüm önlemleri aldıklarını ve nüfus cüzdanı olmayan öğrenciler için ise tüm kolaylıkların sağlandığını dile getirdi.
Öğrenciler sınıflarda ter dökerken, veliler ise okul bahçelerinde Kur’an-ı Kerim ve Yasin okudular. Velilerin öğrenciler kadar heyecanlı oldukları gözlendi.