Çorum’un Kargı ilçesinde bulunan tarihi Hilmi Ağa Konağı’nın kullanım hakkı Kargı Belediyesine devredildi.
Çorum Valisi Ahmet Kara’nın ilçe ziyareti sırasında Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, 350 bin lira harcanarak restorasyonu yapılan ve Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait olan Hilmi Ağa Konağı’nı belediye adına işletmek üzere istemişti. Başkan Şen, konağı kadın kültür merkezi olarak kullanmak için projeleri olduğunu söylemişti. Başkan Şen ’Sayın kaymakamımızın burayla ilgili bir projesi yoksa ben buraya talibim sayın valim’ diyerek konağın kullanım hakkını vali Kara’dan istemişti.
Bunun üzerine konağı yerinde görmek isteyen Vali Kara, konağı inceledikten sonra, “Böylesine güzel restorasyonu yapılmış bir konağın değerlendirilmesini gerek. Belediyemizin konağı etkin bir biçimde işletmesi şartıyla işletmesini verebiliriz’’ diyerek başkan Şen’in talebine olumlu karşılık vermişti.
Gerekli prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından kaymakamlık makamında Hilmi Ağa Konağı ile ilgili iş birliği protokolü imzalandı.
Kargı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nın mülkiyetinde bulunan ve restorasyonu yapılan tarihi dokuya sahip Hilmi Ağa Konağı, Kargı ve köylerinin kültür ve turizminin tanıtımı amacıyla kullanılmak üzere Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı arasında işbirliği protokolü düzenlendi.
Düzenlenen protokol Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan ve Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen tarafından imzalandı.