Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği, Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu İl Koordinatörü Mehmet Hanifi Dere’yi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bildiler verdi.
MASİAD Başkanı İbrahim Güngör ile birlikte il yönetim kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Güngör, Malatya’da böyle bir kurumun faaliyetlerinden dolayı çok memnun olduklarını belirterek, basında takip ettikleri kadarıyla üreticilere bazı krediler ve destekler verildiğini bu nedenle de kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Mehmet Hanifi Dere de yeni bir kurum sayıldıklarını belirterek 2012 yılından bu yana hizmet verdiklerini söyledi. İlk başlarda sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını belirten Dere, daha sonraları ise destek çağrılarında proje sayısında ciddi bir artış olduğunu söyledi.
Kurum olarak 11’inci çağrılarında 132 proje aldıklarını belirten Dere, 12’inci çağrıda ise 119 proje aldıklarını hatırlattı. Malatya’ya ciddi yatırımlar kazandırdıklarını belirten Dere, 10 Şubat’ta ki son çağrılarında 26 proje aldıklarını söyledi. Dere, amaçlarının ilçelere daha çok proje kazandırmak olduğunu söyledi.