Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) meclis üyeleri, organ seçimlerinin ikinci aşaması olan yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve TOBB delegeleri seçimi için sandık başına gitti. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci üyelerin oyu ile belirlenen 51 kişilik meclis üyelerinin oyunu alarak güven tazeledi.

Seçimler KAYSO Hizmet Binasında Kocasinan İlçe Seçim Kurulu tarafından yapıldı. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci 01 Nisan Pazar günü KAYSO üyelerinin oyu ile belirlenen 51 kişilik meclis üyelerinin oyunu alarak güven tazeledi. Sonuçlar Kocasinan İlçe Seçim Kurulu tarafından 12 Nisan Perşembe günü onaylanmasıyla resmiyet kazanacak. Sonuçların hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Büyüksimitci, "Demokratik bir ortamda, barış içerisinde bir seçim yaptık. Bildiğiniz gibi tek liste halinde bir seçim süreci yaşadık. Tabi bizden başka aday olmaması bize biraz daha fazla sorumluluk yüklüyor. Biz de bu sorumluluğumuzun farkındayız. Bu yeni dönemde sanayicilerimizin güvenine layık olmaya çalışacağız. Ben tüm üyelerimize, meslek komitesi, meclis ve yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Başta genel sekreterimiz olmak üzere, tüm çalışma arkadaşlarıma da sizler adına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönem tüm üyelerimizle birlikte ortak hareket ederek, Kayseri sanayisini bir üst seviyeye taşıma gayretinde olacağız. Sonuçların tüm üyelerimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yeni meclis ve yönetim kurulunda büyük oranda değişikliğe gittiklerini açıklayan Başkan Büyüksimitci, “Bildiğiniz gibi daha önce meclisimizde yüzde 50’ye yakın bir değişiklik olduğunu söylemiştim. Yeni bildirilen isimlerle meclis üyelerimizin yüzde 53’ü değişmiş durumda. Meslek komitesi üyelerimizin de yüzde 54’ü değişmiş durumda. Bugün oyladığımız yönetim kurulumuzda da yüzde 70 civarında bir değişim var. Toplam 11 kişilik yönetim kurulumuzda 7 yeni arkadaşımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özellikle eski yönetim kurulu üyelerimize bugüne kadar göstermiş oldukları destekten ve yapmış oldukları hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Daha genç arkadaşlarla biraz daha dinamik bir yönetim sergilemek için böyle bir değişikliğe gittik. Önümüzdeki dönemde çok daha aktif olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunu da ancak iş paylaşımını doğru yapabilirsek fayda sağlarız. Hem Kayseri’ye hem de Türkiye’ye bu dönemde fayda sağlamak önemlidir” şeklinde konuştu.

Kocasinan İlçe Seçim Kurulu tarafından, 06.04.2018 Cuma günü yapılan yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve TOBB delegeleri seçimleri tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre listeler şu şekilde oluştu;

Yönetim Kurulu Üyeleri:

Mehmet Büyüksimitçi (Yönetim Kurulu Başkanı)

Abdullah Oğuzbaş

İbrahim Ezinç

Ahmet Gümüşçü

Mehmet Sarıalp

Mustafa Kemal Saçmacı

Mustafa Nebi Doğan

Erkut Korkmaz

Nuh Mehmet Akkaş

Lütfi Çarşıbaşı

Ali Baktır

Disiplin Kurulu Üyeleri

Mehmet Oktay Püsküllü

Hacı Mehmet Durak

Metin Ayvaz

Ahmet Akdemir

Recep Güneş

TOBB Genel Kurul Delegeleri

Mehmet Büyüksimitçi

Abidin Özkaya

Abdullah Oğuzbaş

Ali Oğuzönder

İbrahim Ezinç

Yavuz Dur