Denizli’de bir restoran, 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü nedeniyle sadece Çanakkale Menüsü hazırladı. Müşteriler, buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmek yiyerek karınlarını doyurdu.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tüm Türkiye’de etkinlikler düzenlenirken, Denizli’de de bir restoran Çanakkale Menüsü hazırladı. Bayramyeri Meydanı’nda bulunan Çok İyi Restoran’da bugüne özel olarak buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmek hazırlandı. Bunun dışında herhangi başka bir yemek yapılmazken, gelen müşterilere de yemekte sadece Çanakkale Menüsü olarak adlandırılan bu yemeklerin olduğu söylendi. Restorana gelen müşteriler menüyü yerken televizyonda da Çanakkale’yi anlatan belgesel konuldu.
Çanakkale’nin hatırasının 100 yıl sonra yeniden yaşatmak istediklerini belirten restoranın sahibi Muhammet Hançabay, ‘’ 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde bulunuyoruz. Bu sebeple biz de Şehitlerimizin hatırası adına savaşta cephede yenilen yemeği menü olarak hazırladık. Bugün herhangi başka bir yemek çıkartmadık. Buna müşterilerimiz de yoğun ilgi gösteriyor. Menüde tıpkı yüzyıl önce olduğu gibi buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmek var. O günün hatırasını bir nebze olsun yaşatabildiysek ne mutlu bize’’dedi.