İzmir’de, Engelliler Haftasında çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturan Karşıyaka Belediyesi, İşitme Engelliler Festivali düzenledi. Türkiye, Rusya, Makedonya, Bulgaristan ve Romanya’dan festivale katılan 200’e yakın işitme engelli, ‘sessiz’ gösteriler sundu.
Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka İşitme Engelliler Derneği, engellilerin sorunlarına farkındalık oluşturmak adına önemli bir işbirliğine ev sahipliği yaparak, ilk kez Uluslararası İşitme Engelliler Festivali düzenlendi. Festivale, Türkiye, Rusya, Makedonya, Bulgaristan ve Romanya’dan 200’e yakın işitme engelli katıldı. Festivalin ilk günü, Karşıyaka Çarşısı içinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Ekipler önce Anayasa meydanında, daha sonra Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde halk oyunları, pandomim ve dans gösterilerini sundu. Öte yandan festival kapsamında, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek adına panel düzenlenirken, yurt dışından gelen gruplara kent turu yaptırıldı. Dört gün sürecek festivalin, geleneksel hale getirileceği ve her yıl engellilerin sorunlarını çözmek için daha organize projeler geliştirileceği belirtildi.
Karşıyaka ilçesinde engelleri kaldırmak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Engelsiz bir belediye binamız var. Engelli yurttaşlarımıza daha iyi hizmet üretmek için Engelli Masası oluşturduk. Tüm personelimize işaret dili kursu veriyoruz. Barışın, dostluğun ve mutluluğun önünde hiçbir engel yoktur” dedi.