Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Cemil Yıldırım Türk, seçim çalışmaları kapsamında öğretmenlerle bir araya geldi.
Eğitim politikasında iktidar partisinin doğru olanı yapmadığını ve yapılan değişimlerle istenilen seviyeye ulaşılamayacağını söyleyen Türk, “Göz boyama ve popülizm ile eğitimde istenilen başarıya ulaşılamaz. Çok fazla uzağa gitmeden biraz geri gidildiğinde eğitim alanında Türkiye’de toplumun beklenen seviyede olmadığı görülebilir. Eğitim müfredatı, planlama, öğretmen yerleştirme, gibi konularda Türkiye’de dünya standartlarını yakaladığımız söylenemez.
Yapılan yanlış politikalar nedeni ile ‘Vicdanı hür nesiller’in yetişmesi mümkün değildir. Bu alanda Milliyetçi Hareket Partisi, Eğitim ve insan kaynaklarının geliştirilmesi, Türkçe ile birlikte en az bir yabancı dil öğrenme için gerekli altyapının oluşturulması, çağdaş eğitim müfredatının eğitimin her alanında oluşturulması, temel eğitim hedefi ile okul öncesi eğitimlerinin arttırılması, meslek yüksek okulları arasında bütünlüğün sağlanabilmesi gibi çalışmalar yapmaktadır. Öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizin de sorunlarına vakıf olarak çalışmalarımız eğitim alanında uzman teknik ekibimizle birlikte yapılmaktadır. Bizler için önemli olan geleneklerine, edebine, topluma saygılı bireylerle birlikte bilimsel hareket etmeyi prensip edinmiş nesiller yetiştirmektir. Anadolu’nun garip olarak adlandırılan çocuklarının devletin üst kadrolarında yetişmeleri ve olmaları için aileden başlayan eğitimin okullarda taçlanmasını sağlamak adına kendimizle birlikte her ferdin gelişimini sağlamak gerektiğine inanmaktayım” dedi.
Öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının yaşadığı sıkıntıları anlattığı birliktelikte MHP adayı Cemil Yıldırım Türk, her dönemde eğitim politikalarının yeniden gözden geçirildiğini fakat istenilen sonuca ulaşılamadığını ifade etti .