Kardemir Karabükspor Kulübü ulusal bir gazetede futbolcusu Jailton Alves Miranda (Kuca) hakkında çıkan haberle ilgili yazılı açıklamada bulunarak, gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, basında ve kamuoyunda bilgi kirliliği olduğu kanaatinde olunduğu ifade edilerek, “Bu sebeple, farklı branşlardaki takımlarımız ve sporcularımız ile ilgili gerçek bilgiyi daima kulübümüzden almakta olan Kardemir Karabükspor taraftarını futbolcumuzun takıma kazandırılması süreci hakkında bilgilendirmek isteriz. Kardemir Karabükspor formasını giymeden önce Portekiz kulübü olan Estoril forması altında futbol oynayan 1989 doğumlu Kuca, 2013-2014 sezonunda 38 maç oynamış ve 12 gol kaydetmiştir. 2014-2015 sezonunun ilk yarısında ise toplam 23 maçta görev almış ve 6 gol bir asist ile göz doldurmuştur. Devre arasında, son derece titizlikle yürütülen izleme çalışmaları sonucunda, kulübümüz teknik heyetin raporu doğrultusunda Kuca’nın Kardemir Karabükspor kadrosuna kazandırılması için gerekli çalışmalar yapılmıştır. Kulübümüze katıldığından bu yana pek çok yabancı futbolcunun yaşayabileceği uyum sorununu yavaş yavaş aşmaktadır. Bu süreçte sınırlı forma şansı bulan futbolcumuz 1 gol ve 1 asist performansı sergilemiştir. Bu arada, maç eksiği problemi yaşamaması için U21 takımı ile de maça çıkmıştır. Bu uygulama, zaman zaman tüm A Takımı futbolcuları için uygulanan bir programdır. Antrenmanlarda gösterdiği performans ile rakip ve uygulanacak teknik taktiğe göre A Takımı maç kadrosuna katılmaya başlayan futbolcumuzu, kulübümüze kazandırırken sahip olduğumuz kanaati halen koruduğumuzu belirtmek isteriz” denildi.
Açıklamada ayrıca, “Jailton Alves Miranda (Kuca) isimli futbolcumuzun kulübümüze maliyeti ile ilgili de son derece hatalı rakamların telafuz edildiğini takip ediyoruz. Futbolcumuzun Kardemir Karabükspor’a maliyeti, Türkiye Süper Ligde ödenen rakamların oldukça altında olup, kulübümüzde hali hazırdaki futbolcu maliyet ortalamalarının da üzerinde değildir. Kuca’nın transferi için Estoril kulübüne ödenen rakam 1 milyon 625 bin Euro’dur. Sözleşme süresince futbolcuya ödenecek yıllık ücret ise 400 bin Euro’dur. Söz konusu rakamlar gerçek ve resmi rakamlardır. Kulübümüz, mütevazi bütçesi ve iyi futbolu ile, Süper Lige renk katmayı, kalıcı olmayı hedefleyen bir Anadolu kulübüdür. Kardemir Karabüksporun değerli taraftarını yanlış yönlendirmeye odaklı oluşturulan bu bilgi kirliliğinin, bazı çevreler tarafından maksatlı olarak planlandığını düşünüyoruz. Bu yönde yapılan yanlış hatalı haber ve paylaşımlara karşı hukuk yolu ile itiraz hakkımızın saklı olduğunun bilinmesini isteriz. Kardemir Karabükspor taraftarının ve spor kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri yer aldı.