Gülseli KENALI - Yaşar KAÇMAZ /İSTANBUL, () KARAYOLUYLA Yunanistan'a gitmek isteyen sığınmacılar, Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'ndaki bekleyişi sürüyor. Sabah saatlerinden bu yana bekleyen sığınmacılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri araçlar gelerek kumanya dağıttı.

Sığınmacılardan bir kısmı meyve suyu ve sandviçten oluşan kumanyayı aldı. Daha sonra bir grup sığınmacı ise dağıtılan kumanyaya istemedi. Slogan atan sığınmacılar dağıtılan kumanyayı istemediklerini, Edirne'ye gitmek istediklerini belirtti. Tepki üzerine kumanya dağıtan araç, grubun bulunduğu alandan ayrıldı.

“SADECE GİTMEK İSTİYORUZ, BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ"
Hüseyin Aljumaa isimli 19 yaşındaki bir sığınmacı, Şam'dan geldiğini, 2 yıldır İstanbul'da olduğunu belirterek, “Edirne'ye gitmek istiyoruz. Her yerden buraya insanlar geldi. 5 gün önce bilet almıştık. Ama biz bilet aldığımız halde bugün iptal ettiler. Neden diye sorduğumda Suriyelinin gitmesi yasak dediler. Biz Edirne'ye gitmek istiyoruz, sonsuza kadar buradayız, 2 gün sonra, 3 gün sonra, geri dönmek yoktur, ölmek var, dönmek yoktur. Polisler bize çok yardım etti, polislere teşekkür ederiz, Türkiye'ye, hükümete çok teşekkür ederiz. Ama biz Edirne'ye gitmek istiyoruz oradan sonra Yunanistan'a girmek istiyoruz. Yemek getirmişler teşekkür ediyoruz ama biz onu istemiyoruz, sadece gitmek istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz" dedi.

(FOTOĞRAF)