5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Malatya’daki Avukatları ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Avukatlık mesleği kutsal bir meslektir” dedi.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han’ı ve Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Av. Necati Karabay’ı ayrı ayrı ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, avukatlık mesleğinin önemine dikkat çekti.

İlk olarak Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han’ı ziyaret eden Başkan Gürkan, Avukatlık mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu dile getirerek “Avukatlık yargının savunma ayağını oluşturur. Yani bir tarafta yargı ayağı varken, diğer tarafta savunma ayağı da avukatların üzerinedir. Tabi adalet mülkün temelidir. Bir dakikalık adalet belki binlerce nafile ibadetten dahi efdaldır. Bu anlamda yargının savunma ayağını oluşturan avukatlarımızın yetiştirilmesi anlamında, barolarımıza önemli görevler düşüyor” şeklinde konuştu.

Malatya Barosunun özverili çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getiren Gürkan, “5 Nisan Avukatlar gününün Malatya’mızdaki bütün avukatlarımıza savunma adına başarılı yıl olmasını temenni ediyorum. Burada bulunmaktan ve Enver Bey’in şahsında Avukatlar Günü’nü kutlamaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Battalgazi Belediye Başkanımızın yapmış olduğu ziyareti için kendisine teşekkür ediyorum. Bizler hukukun üstünlüğüne inanmış avukatlarız. Hukuk üstün kılınmadığı zaman, yargısal açıdan vatandaş kendisini yalnızlığı hisseder. Bu noktada her zaman halkımızın yanında olmuşuzdur. Avukatların sesi kısılırsa, vatandaşın sesi kesilir diyoruz. Çünkü adliyede, yargısal iş ve işleyişte vatandaşın yanında olan avukatlardır. Bu duygu ve düşüncelerle 5 Nisan Avukatlar günümüzü kutlayan Selahattin Gürkan’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Barosu’na yaptığı ziyaretin ardından Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Av. Necati Karabay’ı ziyaret ederek, dernek yönetimi ve İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Av. Necati Karabay, burada yaptığı konuşmada yargının temel taşı olan avukatların her zaman adaleti savunduklarını anımsatarak “Yargıçlarda dahil kimseden emir almazlar. Avukatların efendileri de yoktur. Gerçeğin ortaya çıkması, haklının haksızın belli olması için görev ifa ederler. İnşallah sizlerde okulu bitirdiğinizde bizlerin arasına hakim savcı ya da avukat meslektaşımız olarak katılırsınız. Ben tekrar 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla derneğimize teşrif eden, ziyarette bulunan Battalgazi Belediye Başkanımıza, başkan yardımcılarına ve belediye yöneticilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Avukatların adli ve İdari yargının savunma ayağı olarak görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Gürkan ise “Genç arkadaşlarımızdan hukuk kavramını sadece kavram ve terminoloji olarak değerlendirmemelerini, başka disiplinlerle birlikte koordinasyon içinde düşünülmesi ve çok parametreli bir meslek olduğu bilinciyle çalışmalarını isterim. O zaman savunmada da olsalar, yargıçta olsalar, verilecek kararlar daha objektif ve rantabl olur diye düşünüyorum. Öte taraftan bir dakikalık adalet bin yıllık nafile ibadetten daha efdaldir. Yani adalet mülkün temelidir. Adalet olmazsa devlet olmaz. Buradaki mülk kavramı devlettir. Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır” diye konuştu.

Başkan Gürkan, daha sonra 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla hazırlanan pastayı keserken, dernek yönetimi ve Hukuk Fakültesi öğrencileri ile toplu fotoğraf çektirdi.