Malatya’nın üçüncü uydu kanalı BER TV yayınına başladı.
Malatyalı iş Adamı Hulusi Akkoyun tarafından açıldığı belirtilen BER TV, TÜRKSAT Uydusundan yayınına başladı. Yeni Açılan BER TV ile ilgili açıklama yapan işadamı Akkoyun, “Aslında bir kanal sahibi olmak gibi bir hedefim yoktu. Ancak son yıllarda özellikle Malatya’da çok önemli bir açık olduğunu fark ettim. Bu tespitim doğrultusunda böyle bir hamle yapmak istedim. Dünyada 3,5 milyon Malatyalıyız ve onlara daha çok sesimizi ve kendi yöremizde olan biten her şeyi duyurmak, göstermek durumundayız” dedi.
Yayın ahlak ve ilkelerine bağlı, değerlere saygılı, ilkeleri olan bir televizyon kanalı olacaklarının altını çizen Hulusi Akkoyun, "Biz BER TV ailesi olarak doğru ve tarafsız haber politikamızdan asla ödün vermeyeceğiz. Malatya halkının çıkarlarını gözeterek hareket edeceğiz. BER TV olarak hedef kitlemizi belirledik ve hedef kitlemizin istekleri doğrultusunda yayın yapacağız. Bu sayede kendi halkıma istedikleri birçok şeyi vereceğiz. Çok yakında her yaş grubuna özel programlar ile yayın hayatına ilk adımımızı atacağız” diye konuştu.
Yayın içeriği anlamında değerleri en iyi ve en kaliteli şekilde lanse etmek istediklerini vurgulayan Akkoyun "Kanalımızda özellikle sürükleyici belgesellere yer verilecek. Siyasi, tarih odaklı, manevi içerikli, spor ve haber bülteni, öğretici programlara da yer verilecek. Ancak bu kanalın bir diğer özelliği ise ağırlıklı olarak Malatya’ya dair haberlere yer verilecek olmasıdır” dedi.
Malatya’da çekimlerini gerçekleştirecekleri yöresel yemekleri tanıtacak bir programa da imza atacaklarını belirten Akkoyun, “Kendi şehrimizde konusu geçmekte olan bir dizi çekimini gerçekleştireceğiz. İnsanlarımız çekeceğimiz dizi sayesinde kendi kültürlerini kendi şehirlerini daha yakından tanıyacak ve tarihimize imza atmış büyüklerimizi birebir görme ve izleme imkanına sahip olacaktır. Tek umudum kanalda hangi programa start vermiş olursam olayım iyi ve güzel bir şekilde sunumunu sağlamak. Çünkü ne yaparsanız yapın izleyici kitlesine izletebilmek için iyi bir sunum şarttır” şeklinde konuştu.
Şuanda test yayınında olduğu belirtilen BER TV’nin kısa süre sonra normal yayın akışına geçeceği belirtildi.