Büyükşehir Belediyesi, yasa gereği Toptancı Hal’e yeni düzenleme getirerek, işyeri çalışanlarına iş kıyafeti ve kimlik uygulaması başlattı. Toptancı Hal’in daha düzenli ve hijyen hale getirilmesi için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Hal’in tuvalet sorunun da önemli ölçüde çözülmesini sağladı.
Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal yetkilileri, Ankara’nın yaş sebze ve meyve ihtiyacının karşılandığı Toptancı Hal’in temiz ve düzenli olması için gereken çalışmaları yaptıklarını, işyeri çalışanlarında da iş kıyafeti ve kimlik uygulamasına geçildiğini söylediler. Yetkililer, tuvalet ihtiyacı için özel işletme tarafından işletilen tuvaletlerin dışında 10 adet ücretsiz mobil tuvaletin daha Hal’in değişik noktalarına yerleştirildiğini kaydettiler.
Toptancı Hal’de 194 adet yaş sebze ve meyve işyeri, 14 adet balık tahsis yeri ve 1 adet balık soğuk hava deposu bulunduğunu anlatan yetkililer, yaklaşık 750 çalışan için iş kıyafeti ve kimlik hazırlandığını belirttiler.
-ÜCRETSİZ MOBİL TUVALET-
Yetkililer Hal’de bulunan 3 peronda özel işletmeler tarafından işletilen tuvaletler bulunduğunu, bunların ücretli olması ve yetersiz kalması nedeniyle Hal’de bazı sıkıntıların yaşandığını belirterek, Hal’in değişik noktalarına 10 adet ücretsiz mobil tuvalet yerleştirildiğini söylediler.
Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal yetkilileri, tuvaletlerde temizliklerinin günlük ve düzenli olarak yapıldığını kaydederek, Toptancı Hal’in vakumlu süpürgelerle her gün temizlendiğini, ayda bir de yıkanıp ilaçlanarak sağlıklı ve hijyen hale getirilmesi için çalışmaların yapıldığını belirttiler.