Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Gaziantepspor galibiyetine ilişkin yaptığı açıklamada, "Kalan 6 maçımızı da kazanıp, mutlu sona ulaşmak istiyoruz" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında sahasında Gaziantepspor ile karşılaşan Galatasaray, Hakan Balta’nın golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Dünkü Fenerbahçe maçından sonra bugünkü maç çok daha önem kazanmıştı. İlk yarıda istediğimiz oyunu oturtamadık. Skoru bulma isteği olumsuz etkiledi. İkinci yarıda sabırlı oynamayı ön plana çıkardık. Gol geç geldi ama şükürler olsun attığımız golle galip geldiğimiz mutluyuz. 6 maç kaldı ve kalan maçlarda da galip gelerek mutlu sona ulaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“OLCAN VE UMUT’TAN MEMNUNUM”
Bruma ve Yasin’in performanslarının sorulması üzerine Hamzaoğlu, "Bruma ve Yasin ile ayrı konuştum. ‘Sakın kendinizi kötü hissetmeyin, daha farklı kurguyla başlayacağız ve siz de oyuna gireceksiniz’ dedik. Çözemediğimiz bir şey olursa onların çözeceğinizi söyledik. Kanatlarda Olcan ve Emre ile başladık. Daha sonra orta sahayı güçlendirdik. Yasin ve Bruma’yı atıp farklı bir formatla hücum etmeyi planladık. Bir tane golü bulduk ve onu da bulamayabilirdik. Olcan ve Umut’un performansında da memnunum” diye konuştu.
“MELO GEREKSİZ KONUŞMUŞ”
Brezilyalı oyuncu Melo’nun maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı, ‘Gaziantepspor sezon başından beri böyle oynasaydı şampiyonluğa oynardı’ şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, “Melo gereksiz konuşmuş. Biz bunları düşünecek olursa diğer işleri bir kenara bırakmamız gerekecek” dedi.
Hakemin performansını da değerlendiren başarılı teknik adam, “Hakem ile ilgili rakip takım için de bizim için de bazı hatalı kararları olmuş olabilir. Hakemlerin art niyetli olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
“GERİYE ÇEKİLİP, GOL DE YEMEYİZ”
Hücuma dayalı bir futbol ortaya koyduklarını dile getiren Hamzaoğlu, “Sabırlı olmayı öğrenmemiz gerekecek. Zaman daraldıkça stres artacak. Oyuncularımız bir an önce skoru yakalamak için bu görüntüyü verdiler. Herkes yediğimiz gollere takılıyor. Biz hücum ediyoruz, gol yiyebiliriz. Herkesi defansa çekebiliriz ve gol de yemeyiz ama kimse de bundan zevk almaz. Bir fazlasını attığımız sürece yediğimiz gollerin önemi yok. Biz bu oyun anlayışını devam ettirmeliyiz. Rakip kalede pozisyon arayan takım olmalıyız” şeklinde konuştu.
“DZEMAILI VE PANDEV’İ TEKNİK OLARAK OYNATMADIK”
Dzemaili ve Pandev’in kadro da olmamasına ilişkin soruya ise deneyimli teknik adam, “Tamamen teknik anlamda düşündük. Melo ile başladık ve onun yanında da Yekta’yı düşündük. Yedekte bekleyen oyuncuların kurgusunu yaparken onları gerek görmedim ama onlarda antrenmanlarda iyi performans sergiliyor” dedi.
“HAKAN’IN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM”
Hakan Balta’nın performansından memnun olduğunu dile getiren Hamza Hamzaoğlu, “Hakan’dan memnunum. Semih’in önümüzdeki maçta oynatacaktım. Bir 4 gün daha kazanmış olalım dedik. Bir an önce dönmek istiyor. Hakan’ın takım için mücadele vermesinden memnunum. Birileri oynayacak, birileri oturacak” şeklinde konuştu.
“İKİ KULVARI DA GÖTÜREBİLECEK KADROMUZ VAR”
Golcü oyuncu Burak Yılmaz’ın performansını da değerlendiren Hamzaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Burak biraz daha kontrollü oynadı. Savunma anlamında bir kişi eksik kaldık gibi oldu. Bundan sonraki maçlarda daha rahat olacağını düşünüyorum. Bundan sonra 4 günde bir maçımız olacak. Bazı arkadaşlarımızı dinlendirmek zorunda kalabiliriz. Kadro kalitemiz iki kulvarı da götürebilecek kalitede diye düşünüyorum.”