BURSA’da kamu kurumlarını ziyaret eden Adalet Bakanı Kenan İpek, Gezi Parkı olayları sonrası açılan davaya ilişkin mahkemenin verdiği kararı değerlendirirken, "Bunların temyiz süreci olabilir. Onun üzerine benim söyleyeceğim bir söz olamaz" dedi.
Adalet Bakanı Kenan İpek, incelemelerde bulunmak için geldiği Bursa'da, Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne gitti. Adliye Sarayı'nı gezen Bakan İpek daha sonra Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Gazetecilerin Gezi Parkı olayları ile ilgili açılan dava ardından, 7’si yabancı uyruklu 255 kişinin yargılandığı davada, 244 sanığın 2.5 aydan 14.5 aya kadar çeşitli hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin sorusunu yanıtlayan Bakan İpek, "Mahkeme bu konuda kararını verdi. Hiç şüphesiz birçok kişiyle ilgili mahkûmiyet kararı çıktı. Bunların bir temyiz süreci de olabilir. Onun üzerine benim söyleyeceğim bir söz olamaz" dedi.
BURSA’YA İSTİNAF MÜJDESİ
Adalet Bakanı Kenan İpek, Bursa Adliyesi'nin fiziki koşullarının yetersiz olmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Bakan İpek, şöyle konuştu:
"1998 yılında yeni adliye sarayını hizmete açmamış olmamıza rağmen, birçok binada yargı hizmetini vermeye çalışıyoruz. Bunun yanında önümüzdeki yıl faaliyete geçirmeyi planladığımız istinaf mahkemelerinin gereği ile ilgilide hala bir sorun devam ediyor. İnşallah Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla bir iki yıl içerisinde istinaf mahkemelerinin yer sorununu da çözmüş olacağız. İnşallah bizim öngördüğümüz 2016 Haziran ayı içerisinde Bursa’da da istinaf mahkemeleri yeni yerinde hizmet vermeye başlamış olacak. Bina projemiz var. Şuanda birinci etabının ihale işlemleri devam ediyor. Ama onun bitmesi bir iki yılı bulacak. O tarihe kadar hizmet görmek üzere mevcut resmi binalardan istifade edeceğiz."
HDP’nin seçim şarkısının ‘PKK Marşı Çıktı’ iddialarına da yanıt veren İpek, "Suç teşkil eden bir durum varsa, Cumhuriyet Savcılarımız görevinin başında ve mutlaka değerlendiriyorlardır" dedi.

FOTOĞRAFLI