Afyonkarahisar’da bir tarih öğretmeni, hazırladığı soru bankasında, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) A gurubundaki 27 tarih sorusundan 24’ünü önceden tahmin ederek ilginç bir başarıya imza attı.
Sinanapaşa İlçesindeki Tınaztepe Çok Programlı Lisesi’nde 2 yıldır tarih öğretmenliği yapan Muhammet Öztürk, geliştirdiği ilginç soru yazım tekniği ile büyük bir başarıya imza atarak geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KPSS sınavı tarih sorularının büyük bir çoğunluğuna iki ay önce bastırdığı "Baba Tarih" isimli soru bankası kitabında yer verdi. 2 yıl önce tarih öğretmeni olarak atandığını ve atandığı dönemden itibaren başlayarak soru hazırladığını aktaran Öztürk, hazırladığı kitabında 12 bine yakın soru olduğunu belirtti. Öztürk kitabında KPSS’deki tarih sorularını tahmin etmemesi ile ilgili ise şunları söyledi:
“Bu kitap benim 2 yıl önce KPSS’ye hazırlanmaya başlamam ile ortaya çıktı. Hazırlık sürecinde birçok soru hazırlayarak çalıştım. Milli eğitimin kitaplarını inceleyerek sorular hazırladım. 2 yıl önce yapılan sınavda da kendi hazırladığım sorularla Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavında 50 sorudan 45 tanesini bilerek Türkiye 24. oldum ve tarih öğretmeni olarak atandım. Atanma sürecinden sonra hazırlandığım soruları geliştirerek kitap haline getirdik. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KPSS A grubu ve öğretmenlik sınavında 2 ay önce Mayıs ayında bin adet basılarak yayınlandı. Dün açıklanan sınav sorularından sonra gördük ki, tarih bölümündeki 27 sorunun 24 tanesini biz kitabımızda vermişiz. Bunlar tamamen net sorular. Bu Afyonkarahisar’da bir ilktir. Bu tür kitapların basım ve çıkış yeri genelde İstanbul ve Ankara’dır. Biz Afyonkarahisar’da bunu başardık ve hiçbir kitabın yakalayamadığı bir soru sayısını yakaladık.”