Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. H. Yalçın Yüksel’e Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi’ni takdim etti.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’nin, Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi alabilmek için standartları yerine getiren ve belgelendiren Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi adına Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na başvuruda bulunduğu belirtilirken, incelemeler ve yerinde denetimin ardından Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından değerlendirmenin tamamlandığı ifade edildi.
Değerlendirme sonucu Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetkisi almasının uygun bulunduğu bildirilirken, yetki belgesinin Türkiye’de yalnızca 12 hastanede bulunduğu ifade edildi.
Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz tarafından, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. H.Yalçın Yüksel’e takdim edildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik’e Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Birinci Hukuk Müşaviri Erol Demirci eşlik ederken, yetki belgesi takdimine Antalya KHB İdari Hizmetler Başkanı Dr. Abdullah Memiş ve hastane idarecileri de katıldı.
İLK EĞİTİME 13 KİŞİ KATILIYOR
Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nın, yoğun bakım ünitelerinde çalışacak olan personelin uzmanlaşmasını sağlayarak, hemşirelik bakımın kalitesini, sertifikalı çalışan personel sayısını arttırmayı hedeflediği ve eğitimlere tüm kamu, özel ve üniversite hastanelerinin yoğun bakım ünitelerinde çalışan ve çalışacak olan hemşire ve hemşire yetkili ebelerin katılabilecekleri bildirildi.
Altı haftalık bir süreyi kapsayan eğitimlerde katılımcılara hemşirelik bakımı, hemşirelik uygulamaları, hemşirelik girişimleri gibi konularında bilgiler verileceği kaydedilirken, ilk eğitim programının ise 13 katılımcı ile 27 Nisan - 5 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.