Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde verilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ile Mehteran Takımı konserinde mehteran ile bandonun muhteşem uyumu, dinleyicileri hayran bırakırken, uzun süre ayakta alkışlandı.
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından organize edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter-Bando Konseri, dinleyicilere unutulmaz bir gün yaşattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın konseri ile başlayan programda, Tarkan Songür’ün şefliğini yaptığı Bando Takımı ilk olarak ‘Speedy Gonzales’ adlı film müziğini seslendirdi. Türk Sanat Müziği’nin hareketli şarkılarından oluşan bir potpori yapan Bando Takımı, ’Mancini Potpori’, ’Karadeniz Potpori’ ve ’Türküler Potpori’si ile dinleyicilerden büyük alkış aldı.
Bando Takımı konserinin ardından sahneye alkışlar eşliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı çıktı. Mehter Başı Hasan Çinka yönetiminde sahnede yerini alan Mehteran Takımı ’Hicaz Hümayun Peşrevi’ ile başladığı konserine ’Estergon Kal’ası’ ile devam etti. Mehteran Takımı, konserde ’Buna Er Meydanı Derler’, ’Osmanpaşa Marşı’, ’Genç Osman’, ’Eski Ordu Marşı’ ve ’Yeni Malazgirt Marşı’nı seslendirdi. Mehteran Takımı’nın performansı da davetlilerden büyük ilgi gördü.
Çerkezköy OSB tarafından düzenlenen gecenin sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ile Bando Takımı birlikte konser verdi. Şef Tarkan Songür’un yönettiği Bando ve Mehteran Takımı’nın muhteşem uyumu davetlileri oldukça heyecanlandırdı. Sırasıyla ’Genç Osman’, ’Yelkenler Biçilecek’, ’Mehter Marşı’, ’Ceddin Deden’ ve ’Hücum Marşı’nın seslendirildiği konser sonunda Mehteran ve Bando Takımı dakikalarca ayakta alkışlandı.
Çerkezköy OSB Konferans Salonu’ndaki programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç ve çok sayıda vatandaş katıldı.