Türkiye’de fotoğraf kültürünün gelişmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Fujifilm, fotoğraf tutkunlarının yeni teknolojilere daha rahat ulaşabilmesi için mağaza sayısını artırmaya devam ediyor. Fujifilm; İstanbul’da Bağcılar, Kadıköy ve Sirkeci mağazalarından sonra dördüncü “Fujifilm Shop”u İzmir Konak’ta açtı.
Diğer Fujifilm Shop’larda olduğu gibi, Konak mağazasında da Fujifilm X serisi tüm fotoğraf makineleri, lensler ve aksesuarlar Amerika’daki satış fiyatlarıyla satılıyor. Bu da kendini geliştirmek isteyen fotoğrafçılar için büyük avantajlar sağlıyor. Fujifilm Shop’lar profesyonel veya amatör olarak fotoğrafa ilgi duyan herkese; fotoğraf makineleri, objektifler ve aksesuarlardan oluşan çok geniş bir ürün yelpazesini bir arada sunuyor, fotoğrafçıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.
ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Konusunda uzman personelin hazır bulunduğu Fujifilm Shop’larda profesyoneller ve amatörler için ücretli ve ücretsiz workshop ve seminerler de düzenleniyor. Fujifilm, olayları farklı açılardan görme, bir fotoğraf çekerken izleyiciye ne anlatmak istediğine karar verme, yaratıcılık ve özgüveni geliştirme çalışmalarının yapıldığı temel eğitimlerde fotoğraf makinesi desteği de veriyor. Eğitimler; 9-13 yaş arası çocuklar, 14-17 yaş arası gençler ve yetişkinler için sınırlı sayıdaki gruplar halinde düzenleniyor. Hem fotoğraf amatörlerine, hem de meslek gruplarına alanlarında başarılı profesyonellerin verdiği eğitimlerden bazıları şöyle; mimari fotoğrafçılık, stok fotoğrafçılığı, portre fotoğrafçılığı, stüdyoda model çekimi, gayrimenkul fotoğrafçılığı ve dental fotoğrafçılık. Etkinlik takvimleri güncel olarak www.fujifilmshop.com üzerinden takip edilebilir.