Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, 27. hafta mücadelesinde sahasında Bursaspor ile karşılaşacak.
Ligde zirve yarışı içerisindeki sarı-lacivertli ekip, 27. haftada sahasında karşılaşacağı Bursaspor engelini geçmek istiyor. Haftaya 56 puanla lider Galatasaray’ın 2 puan gerisinde giren İsmail Kartal’ın öğrencileri, sarı-kırmızılı ekibin Trabzonspor’a 2-1 mağlup olmasının ardından yeniden zirve koltuğuna oturma şansı yakaladı. Fenerbahçe, yeşil-beyazlı rakibi karşısında sahadan 3 puan ile ayrılarak 19. haftada kaybettiği liderlik koltuğunu geri almak istiyor.
FENERBAHÇE 9 MAÇTIR YENİLMİYOR
Sarı-lacivertli ekip, Bursaspor’a karşı son yenilgisini 2009-2010 sezonunun ikinci yarısında Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada aldı. 2-0 öne geçtiği müsabakada Batalla ve Ozan İpek’in 2 golüyle sahadan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe, bu karşılaşmanın ardından yeşil-beyazlı rakibi ile oynadığı son 9 karşılaşmayı da kaybetmedi. Sarı-lacivertliler, oynanan son 9 maçtan 5 galibiyet, 4 beraberlik elde etti.
KUYT SAKATLANDI, EMENIKE İLK 11’DE
Karşılaşma öncesi ısınma hareketleri sırasında sakatlık geçiren Hollandalı oyuncu Dirk Kuyt, kadrodan çıkarıldı. Golcü oyuncunun yerine Emmanuel Emenike ilk 11’de forma giyiyor.
BURSASPOR AVRUPA’YI HEDEFLİYOR
Konuk ekip Bursaspor ise deplasmandan zorlu karşılaşmadan 3 puan ile ayrılarak puanını 47’ye yükseltmeyi ve Avrupa kupalarına katılma hedefini sürdürmek istiyor. Yeşil-beyazlılarda, sakatlığı bulunan Civelli ve yapılan anlaşma gereği Fenerbahçe’ye karşı forma giyemeyen Holmen dışında eksik oyuncu bulunmuyor.
ŞENOL GÜNEŞ’TEN ’HOLMEN’ TEPKİSİ
Bursaspor’da Fenerbahçe’den kiralık olarak forma giyen Holmen, sözleşmede yer alan madde gereği bu karşılaşmada forma giyemiyor. Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “En formda oyuncum Samuel Holmen’i yönetimin yaptığı anlaşma nedeniyle oynatamıyorum. Bu yanlış bir durum. Futbolcu haklarına aykırı bir durum. Geçen sene Chelsea, Atletico Madrid maçında UEFA, Courtois’in oynamasını sağlamıştı" diye konuştu.
SON 7 GOLDE FERNANDAO İMZASI
Bursaspor’da kiralık olarak forma giyen ve Spor Toto Süper Lig’de kaydettiği 17 golle, gol krallığı yarışının zirvesinde bulunan Fernandao, bu maçta da Bursaspor’un en etkili silahı olacak. Bursaspor’un ligde kaydettiği son 7 golde Brezilyalı yıldızın imzası bulunuyor.
BURSASPOR TARAFTARINDAN BÜYÜK DESTEK
Öte yandan kendilerine ayrılan misafir tribününü büyük ölçüde dolduran Bursaspor taraftarları, takımlarına büyük destek veriyor. Karşılaşma öncesi takımlarını ‘şampiyon’ tezahüratları ile karşılaşan yeşil-beyazlı taraftarlar, Volkan Şen ve Serdar Aziz’e özel ilgi gösterdi.