Elazığ’da yılbaşı kutlamalarının yapıldığı saatlerde Mekke’nin Fethi iki farklı yerde çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk programda semazenlerde yer aldı.
Elazığ’da alternatif yılbaşı kutlamaları yapıldı. İki ayrı programda Mekke’nin Fethi’nin önemine vurgu yapıldı ve yılbaşında kutlama yapılmasının yanlış olduğuna dikkat çekildi. Elazığ’da Kardeşlik Ülküsü Dergisi ile Milli Uyanış Dergisi tarafından Mekke’nin Fethi’nin yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi. Özel bir düğün salonunda gerçekleştirilen programa çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ve vatandaş katıldı.
Kuran-ı kerim tilavetiyle başlayan programda İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Daş İslamiyet’in Doğuşu, yayılışı ve Mekke’nin Fethi’nin önemini anlatan bir konuşma yaptı. İlahilerin seslendirilmesinin ardından Semazenlerde Sema yaptı. Semazenlerin ilahiler eşliğinde yaptığı gösteri programa katılanlar tarafından büyük beğeni topladı. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı programda davetlilere gül suyu ve şeker ikram edilmesiyle son buldu.
Yılbaşı kutlamalarına alternatif olarak ikinci bir program da Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi tarafından yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan programda da Kur’an-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi. Mekke’nin fethinin önemini anlatan konuşmalarının ardından Tiyatro gösterisiyle program sona erdi.