Mutlu YUCA/ BOLU, () - BOLU'da, iddiaya göre yaklaşık 30 kişilik HDP'li grup, bayrak asma nedeniyle tartıştıkları 2 kişiye tekme tokat saldırıp bıçakla yaraladı. Olayın ardından kent merkezinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, polis kaçan HDP'lileri bulmak için çalışma başlattı.
Olay, saat 00.15 sıralarında İzzet Baysal Caddesi'nde meydana geldi. Kentin en işlek caddesi olan İzzet Baysal'da partilerinin bayraklarını asan yaklaşık 30 kişilik HDP'li grup ile bazı vatandaşlar arasında tartışma çıktı. İddiaya göre HDP'li grubun bayrak asması nedeniyle başlayan gerginlik kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada HDP'li grup tekme tokat ve ellerine geçirdikleriyle vatandaşlara saldırdılar. Bu sırada HDP'li gruptan bazı kişiler ceplerinden çıkardıkları bıçaklarla 2 kişiyi vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla yaraladı.
Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çevik kuvvet ekipleri de yoğun güvenlik önlemleri aldılar. Olayı duyan çok sayıda gencin meydanda toplanması kısa süreli gerginliğe neden oldu. Bıçakla yaralanan 25 yaşındaki Aziz Onurhan Ahraz ile 25 yaşındaki Mustafa Polat, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne götürülüp tedaviye alındılar.
HDP'liler olayın ardından kaçarken, polis ekipleri saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI