Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından Eskişehir’de düzenlenen etkinlikte, lösemi hastalığını yenen 14 çocuk, yeniden sağlıklarını kavuşmalarını maskelerini atarak kutladılar.
4 Şubat Kanser Haftası kapsamında bir otelin davet salonunda düzenlenen etkinlikte, Eskişehir’de yaşayan 14 lösemi hastalığını yenmeyi başaran çocuk ile aileleri bir araya geldi. Programda konuşan Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, LÖSEV’in artık lösemi hastalığı ile bir bütün olduğunu belirterek, başarılı çalışmalara imza attığından bahsetti. Parlar, “İnsanlara ‘lösemi nedir?’ deseniz toplumun yüzde 90’ının ilk aklına gelen LÖSEV olacaktır. Bu hastalıkla bu derece iç içe geçmiş yıllardır çok fazla kendi reklamını bile yapmadan lösemli hastalarımızın yanında güzel bir derneğimiz. Aramızda hastalığı yenmiş çocuklarımız var, hastalığı devam eden çocuklarımız var. Kurtulmuş olan çocuklarımızı tebrik ediyorum, Allah tekrarını göstermesin. Devam edenlere de acil şifalar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından lösemiyi yenen 14 çocuk, pasta keserek hastalıktan kurtulmalarını kutladıktan sonra ucunda maskelerin bağlı olduğu balonları otelin balkonundan gökyüzüne bıraktılar.
ZOR GÜNLERDE LÖSEV YANIMIZDAYDI
Öte yandan 16 yaşındaki oğlu Ozan Otan’ın hastalığı yenmesinin mutluluğunu yaşayan anne Handan Otan, duygularını dile getirdi. Otan, “2009 yılında teşhis kondu. Orada tedavimizi gördük, iyileştik, sonra tekrarladı ama bu süreç içerisinde ailece zor günler yaşadık. O zor günlerde LÖSEV yanımızdaydı. Hastalığı atlatırken kolumuzdan tutan onlardı. LÖSEV bizimle beraberdi, bizim yanımızdaydı. Moral olarak maddi olarak her şekilde yanımızdaydılar” diye konuştu.
ARTIK YÜZÜMDE MASKE OLMAYACAK
Lösemiyi yenen Ozan Otan ise, kendisi için hastalığı yenmenin ve maskesiz yaşamın verdiği mutluluktan bahsetti. Otan, “Bugünün çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Onca yaşadığımız şeyden sonra maske atmak çok güzel bir duygu. Ben maskeliyken maskeye alışmıştım. Kendimi böyle görmek beni çok mutlu ediyor. Artık yüzümde maske olmadan duracağım ve bu beni çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Bazı aileler ise, halen lösemi tedavisi süren çocukların moral olması için etkinliğe katıldılar.