Aydın’da Aile haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye’nin En Büyük Ailesiyiz” yürüyüşü geniş bir katılımla yapıldı.
Efeler Kaymakamlığı Efeler Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aile Haftası kutlama etkinlikleri Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Ertaş ve protokolün katılımıyla başladı. Valilik önüne çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda İl Müdürü Zekeriya Ertaş, Aile Haftası’nın anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı.
Ardından “Türkiye’nin En Büyük Ailesiyiz” temalı yürüyüş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünden başlayıp Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü önünde sona erdi. Yürüyüşe İl Müdürlüğünden hizmet alan huzurevi rehabilitasyon merkezlerinden yaşlılarımız ve engellilerimiz, çocuk evlerinden çocuklarımız ve gençlerimiz, kreş ve gündüz bakımevlerinden küçüklerimiz, Atça ve Pamukören Bakım merkezlerinden engelli çocuklarımız, çalışanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde Aydans Gençlik ve Spor Kulübü Halk Dansları topluluğu tarafından yapılan folklor gösterisi büyük beğeni topladı.
Aile Haftası kutlama etkinlikleri, Aydın Ticaret Borsası konferans salonunda eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan tarafından gerçekleştirilen konferanstan sonra “Benim Ailem” konulu resim , “Geleceğime Işık Tutan Ailem” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve ödüllerin dağıtımıyla sona erdi.