Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Türk bayraklarıyla yürüyerek terör örgütü PKK’ya tepki gösterdi.

Kocaköy ilçesinde İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde teröre tepki yürüyüşü düzenlendi. İlçe merkezinde bulunan Karaz Camii önünde toplanan aralarında Kaymakam Yusuf Turhan, AK Parti İlçe Başkanı Eşref Türe ve AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer’in de yer aldığı yüzlerce kişi, Türk bayrakları ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganlarıyla Devlet Hastanesi önüne kadar yürüyerek teröre tepki gösterdi.

Yürüyüşün ardından açıklama yapan İmam Hatipliler Derneği Kocaköy Şube Başkanı Bekir Akdemir, her türlü terör ve şiddeti lanetlediklerini ifade etti. Kimden gelirse gelsin her türlü terör ve şiddeti lanetlediklerini belirten Akdemir, “Hiçbir örgüt, cemaat veya gruba aklımızı kiraya vermeden diyoruz ki, bu memlekette yaşayan Türk, Kürt, Zaza, Laz, Çerkez, Arap ve bütün halkın hepsi biz kardeşiz ve eşit haklara sahip vatandaşlarız, aynı dine mensubuz. Aynı kıbleye yöneliyoruz, aynı peygamberin ümmetiyiz. Minarelerimizden ezanın susmaması, kutsal vatanımızın bölünmemesi, bağımsızlığımızın simgesi olan bayrağımızın inmemesi hepimizin ortak gayesidir. Buradan hareketle bu memlekette huzur ve refah içinde kardeşçe yaşamak ve örnek bir hayat tarzı ile gelecek nesillerimize bizi hayırla yad edecekleri bir ülke ve toplum bırakmak istiyoruz. Kim bunu bozmaya çalışırsa, kim bu memlekette fitne ve fesada zemin hazırlarsa, şahsi ve siyasi hırslarına bu kardeşliğimizi feda etmeye kalkarsa buna şiddetle karşı çıkıp durdurmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.