Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun’dan fidan dikim projeleri için destek isteyen Şehit Nazım Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Beyşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.
Beytepe Mahallesi Seyir Tepesi eteklerinde gerçekleşen programda öğrencilerle birlikte fidan diken Belediye Başkanı Murat Özaltun, çevreye ve Beyşehir’e katkı sağlayacak her projenin destekçisi olacaklarını vurgulayarak, “Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği düşünerek proje üreten bir belediyeyiz. Çevremizi korumak, doğamıza sahip çıkmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bu sayede bizden sonraki nesillere bırakacağımız oksijen dolu, yemyeşil alanlarımız olacak” dedi.
71 bin 400 hemşerimizin dikili bir ağacı olsun hedefiyle bu tür etkinlikleri sık sık gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Özaltun, “Geçtiğimiz günlerde öğrenci arkadaşlarımız bize gelerek okulumuz adına fidan dikmek istiyoruz, bu konuda bize destek verir misiniz dediler? Öğrenci kardeşlerimizin bu isteği bizim için bir emir niteliğindedir. Onlardan gelen istekleri aksatmadan yerine getirmek için uğraşıyoruz. Bugün arkadaşlarımızın ağaç dikme isteğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz her zaman şunu söyledik, 71 bin 400 hemşerimizin bir dikili ağacı olacak. Şükürler olsun ki bugüne kadar 20 bin fidanı toprakla buluşturduk. Göç veren bir şehir değil, göç alan bir şehiriz ve nüfusumuz oranında fidan dikimimiz devam edecek. Gelişen bir şehiriz ve bu gelişmemiz siz öğrenci kardeşlerimizin sayesinde daha da büyüyecek. Sizlerden maneviyatı yüksek, ahlaklı ve başarılı bir birey olmanızı istiyorum. İnanıyorum ki hepiniz böyle olacaksınız. Gelecekte bizleri yöneten kademelerde sizler olacaksınız. Bizler sizlerin eğitim hayatınız da yapılması gereken ne varsa imkanlarımız çerçevesinde yardımcı olacağız. Burada bulunan öğrenci kardeşlerimizin de artık dikili bir ağacı oldu ve inşallah sizden sonraki nesillere aktarılacak. Bu projede emeği geçen öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum. İnternet kafelerde, oyun salonlarında boşa zaman harcayan öğrencilere de örnek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
“HER ZAMAN HALKIN İÇİNDEYİZ”
Öğrencilerin, projemize destek isterken çekinerek, olumsuz yanıt alırız düşüncesiyle ziyaretinize gelmiştik ama sayenizde çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdik sözleri üzerine konuşan Başkan Özaltun, “Fidan dikme projenize katkıda bulunmak bizleri de çok mutlu ediyor. Bu tarz etkinliklerle sizleri bir araya getirmek, faydalı işlerde bulunmanızı sağlamak güzel bir duygu. Biz her zaman halkın içindeyiz, her faydalı projenin de destekçiyiz. Hiç bir zaman halkımızla aramıza bir engel koymadık, bizim için esas olan sizlerin mutluluğu. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın destekleriyle Beyşehir’in hayallerini gerçekleştirmek için aralıksız çalışıyoruz, projelerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz” dedi.
Programın sonunda günün anısına öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Özaltun, bazı öğrencilerin selfie çekilme isteğini de geri çevirmeyerek bol bol selfie pozu verdi ve kendi sosyal medya hesabından da paylaştı.