30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü Zonguldak’ta törenlerle kutlandı. Geçit törenine katılımın az olması dikkat çekti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Zonguldak’ta tören düzenlendi. Valilik binası önündeki törene Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ve protokol üyeleri katıldı.

Atatürk Anıtı’na, Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törende Türk bayrağı askerler tarafından göndere çekildi. Vali Ahmet Çınar ve beraberindekiler makamda tebriklerin kabulünü gerçekleştirdi.

30 Ağustos Zaferi, Fevzipaşa Caddesi’ndeki geçit töreni ile devam etti. Vali Ahmet Çınar ve beraberindeki protokol, gazileri, madencileri, sporcuları, emniyet teşkilatı ile belediye ekiplerini selamladı.

Vali Ahmet Çınar ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, halkı selamlamak için tören alanına getirilen askeri araca binmeyip yaya olarak, törene katılan halkı selamladı. Halktan katılımın az olması ise dikkat çekti.

Tören sonrası gazetecilere bayrama ilişkin açıklama yapan Vali Ahmet Çınar, “Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Gelecek yıllarda daha coşkulu olmasını diliyorum. Tarihimiz olmasa biz geleceğe sağlam bakamayız. Emin adımlarla yürüyemeyiz. Tarihimize sahip çıkmalıyız. En eskisinden en yenisine kadar. Ancak böyle büyük devlet, büyük millet olabiliriz. Minnettarız. Bu ülkenin kurtuluşu için mücadele veren başta Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun bütün silah arkadaşları olmak üzere gazilerimiz, şehitlerimiz herkese minnettarız. Biz büyük devletiz. Ve bu büyüklüğümüz tarihimizin büyüklüğünden geliyor. Geleceğe de emin ve büyük adımlarla millet olarak devlet olarak inşallah yürürüz. Hepimize kutlu olsun” ifadelerini kullandı.