Balıkesir’de satışa çıkarılan besmele çeken, şükreden ve ilahi okuyan bardak, büyük ilgi görüyor.
Balıkesir’de Ensar Hac malzemeleri isimli iş yerinde satışa çıkarılan bardaklar, 7’den 70’e herkesin dikkatini çekiyor. Ele alınıp kaldırıldığında ’Bismillah’ diyen ve bırakılırken ’Elhamdülillah’ şeklinde konuşan bardaklar özellikle çocuklar için satışa sunuldu. İlahi de okuyan bardaklara şimdiden yoğun talep olduğunu söyleyen firma sahibi Emrah Şahin, bardakların satışından ticari kazançtan ziyade manevi bir haz duyduğunu belirterek, "Bu bardaklar çocuklarımızın su içmeye başlamadan önce besmeleyi ve suyu bitirdikten sonra şükrü öğrenmesi için geliştirilmiş. Çocuklar suyu buna doldurup kaldırdığında besmele ile su içmeye başlamasını öğreniyor ve bardağı indirdiği andan itibarende de ’Elhamdülillah’ diyerek şükretmesini öğreniyor" dedi.
Şükretmenin sadece çocuklar için değil, Müslüman olan her birey için geçerli olduğunu söyleyen Emrah Şahin, "Bu bardakları büyükler de kullanabilir. Bunları sadece çocuklar için empoze etmek olmaz. Sadece çocukların değil, biz büyüklerin de su içerken besmele ve şükür ile sonlandırmayı bilmesi gerekir. Bazen insan su içmeye başlamadan önce besmele çekmeyi unutabilir ama bu bardak hatırlatabilir" dedi.
Bardaklara şimdiden yoğun talep olduğunu söyleyen Şahin, "Bardaklar şimdiden çok ilgi görmeye başladı. ’Besmeleli konuşan bardak ne diye’ soruyorlar. İlgi sürekli artıyor. Bu işi ticari olarak düşünmemek lazım. Buradaki amaç özellikle çocuklarımıza ’Besmele’ ve ’Elhamdülillah’ diye şükretmesini hoşuna gidecek şekle öğretmek. Çocuklar hem dini açıdan bilgi sahibi olacak, hem de bu şekilde bardak almış olacaklar" dedi.
Besmele, şükür ve ilahi okuyan bardakların fiyatının 10 TL olduğu öğrenildi.